Home ReviewsConcerts ZloSTavljanje se i dalje nastavlja

ZloSTavljanje se i dalje nastavlja

by Vjeran

ZloSTavljanje se i dalje nastavlja

LAST MAN STANDING, ASHES OF ETERNITY, OUROBOROS 2015-10-30-084ZloSTavljanje, glazbeni program kluba Kocka je sinoć obilježio ulazak u svojih 15 godina postojanja i time se potvrdio kao jedan od najdugovječnijih programa tog kluba.

Tradicionalni domaćin metal događanja DJ Wera je i ovi put zlostavljao uši publike između bendova. Upad je kao i skoro uvijek bio 20 kuna.

Ashes of Eternity, melodic death metal bend sa sjevera našeg kraja, su otvorili službeno ovozimsko ZloStavljanje. Prvi put su LAST MAN STANDING, ASHES OF ETERNITY, OUROBOROS 2015-10-30-001se predstavili splitskoj publici na njihovom terenu, ali ste ih imali već prije priliku čuti i u Sinju na ovogodišnjem Memorialu, gdje su moram spomenuti imali definitivno bolji prijam publike nego sinoć.

Gitara i bass bubanj su ispadali van svega, na momente i potpuno zaglušeni pored ostalog što se već može dovesti u pitanje komunikaciju između benda i tonca. Problem zvuka u Kocke se svakom prilikom ističe, stoga nema potrebe ga nanovo naglašavati, ali na nekim detaljima je tokom svirke bilo moguće poboljšanje. Bend nije imao konkretnog uspjeha u uspostavi komunikacije s publikom, ali se nadamo da će sljedećom prilikom krenuti sve boljim tonom, jer opet ističem da su pri prvom slušanju u Sinju imali definitivno bolji prijam publike kao i perfomance kao takav.

Kao centralni nastup, fokus je bio na splitskom bendu Last Man Standing, kojeg ste zadnji put imali prilike čuti na neuspješnoLAST MAN STANDING, ASHES OF ETERNITY, OUROBOROS 2015-10-30-056 izvedenom HDF-u na Tvrđavi. Sinoćnjim nastupom su potvrdili svoj status kao jednih od miljenika domaće heavy trash scene. Iako je sama gitara nadjačavala ostatak na momente u prekomjernom tonu, mladi Karan se istaknuo (i potvrdio status!) kao jedan od jačih vokala na ovim prostorima. Energični nastup, čvrsta ritam sekcija i istaknut jak vokal – potvrdili su zašto su jedni od favorita ovih područja nanovo kao i 2012. kad su osvojili na ST-@rt festivalu prvo mjesto po glasovima žirija i publike.

Kao treći i finalni, na binu su se uspeli mladi groove metalci Ouroboros. Momcima je ovo prvi javni LAST MAN STANDING, ASHES OF ETERNITY, OUROBOROS 2015-10-30-083nastup i pred njima je još mnogo probi, vježbanja i usklađivanja. Nerazuman vokal, manjak dikcije, gitara tehnički nečujna – momci su sebi možda za početak uzeli malo prevelik zalogaj za raditi covere Lamb of God-a. Energijom i voljom nisu popuštali, kao pozitivno isticanje iskazali su se bass i bubanj, što se moglo potvrditi i komentarima prisutnih slušatelja, ali sve u svemu, nisu doživjeli izričitu reakciju publike. Nadamo se da se momci ipak neće pokolebati već se samo ozbiljnije uhvatiti posla i iskazati sljedećom prilikom.

Čitav događaj što se tiče nastupa je trajao do kojih 3-3.30h, s tim da je start umjesto zakazanih 23h bio u 23.30h. Prostorima su nastavili treštati žestoki riffovi, ekipa se ostala redovno družiti a mi čestitamo Kocki na ustrajnosti i poticanju opstanka metal programa na našim prostorima. Samo naprijed!

Izvještaj: Mia Mime Penović

Foto: Vjeran Birimiša

You may also like

%d bloggers like this: