Home ReviewsConcerts Žestoko protiv vrućine pt. 10

Žestoko protiv vrućine pt. 10

by Natas Dog

Žestoko protiv vrućine pt. 10 u Požegi pobjedilo je vrućinu. Uz četiri brutalna benda, publika je mogla uživati sve do ranojutarnjih sati.

Pripreme su trajale danima, a sve je dobilo svoju kulminaciju u subotu 30.07. Manifestacija je bila dio Požeškog Kulturnog ljeta koje je prepoznalo važnost i snagu alternativne Požeške scene koja je, iako sinusoidalno mijenjajući se, vrvila mladim ljudima željnih dobre glazbe.

Upravo to si i pružili Sten Mol, Dickless Tracy, Essence i Petar Punk koji su napravili nevojerojatan posao i svirali s žestokom energijom koja je navela ljude na moshpit, skakanje te ispijanje zavidne količine piva i ostalog alkohola.

službena slika sa konceta Sten Mol

Sten Mol

Prvi je nastupio Sten Mol, mladi stoner/doom bend iz Varaždina. Krenuvši s Kyussovim Green Machine-om i One Inch Man-om zagrijali su Požešku publiku i pripremili ih za svoje autorske stvari. Neobičnost su regionalni ritmovi i po zvuku, orijentalna skala, nad čime je vokal lagano klizio stvarajući lijep kontrast između prljavih gitara.

Vrućina je svakako uzela svoj danak kako se znoj cijedio s njih, a slijedioDickless Tracy je Dickless Tracy. Slovenski bend koji svira već godinama donio je žestok death-grindcore koji je protresao publiku. Mogla se vidjeti hrpetina ruku, nogu, glava i boca piva kako izbjegavaju tjelesa u kaotičnom transu moshpita koji je nastao u prvih nekoliko sekundi. Klasična gridcore klaonica podigla je temperaturu zasigurno za nekoliko stupnjeva.

Essence

Essence

Bez pogovora, Essence je tu zasjao kao tehnički i glazbeno (po mom mišljenju dakako) najbolji bend. Sa dugom stažem koji prelazi 15 godina i vrhunskom energijom, otprašili su koncert i zbunili hrpu ljudi koja ih je slušala. Benganje je čas pratilo ritmove, čas nije, ali se moglo vidjeti da ekipa uistinu uživa u onome što čuju. Ovakav kvalitet i tehničku izvrsnost prilično rijetko možemo čuti u Požegi.

Petar Punk

Petar Punk

Intermezzo je bila Ferragosto tombola, a podijeljene su ulaznice, majice, torbe, bedževi i utješna piva koja su nadalje pripremila ljude na uživanje u bendu kojeg su očito svi čekali. Bjelovarski Petar Punk zažario je srca svih punkera i metalaca koji su u zadnje vrijeme žestoko počeli slušati njihove pjesme. U tom trenutku, evidentno je bilo da je vrućina pobijeđena, jer unatoč mokrom podu od znoja, svirka i skakanje potrajali su do ranojutarnjih sati.

Žestoko protiv vrućine, već desetu godinu za redom pokazuje da je ne samo vrijedno posjete, nego da je i najjači alternativni događaj u ovome dijelu svijeta. Vrijedno je također pažnje svih sponzora koji su pomogli pri ostvarivanju ove večeri jer je sav ulog išao u izvrsnu demonstraciju snage Požeške, ali i Hrvatske alternativne scene u koju ako je i bilo sumnje, nestala je u kovitlacu pokorene vrućine.

Tekst: Matija Katić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: