Home ReviewsConcerts Zaručeni uz 22. Good Vibrations u Vintage Industrial Baru!

Zaručeni uz 22. Good Vibrations u Vintage Industrial Baru!

by Vjeran

Decomposing Entity (27)

U srijedu, 2. ožujka održala se još jedna epizoda Good Vibrationsa u Vintage Industrial Baru. Ova 22. Epizoda 4. Sezone donjela je odličnu atmosferu, žestoke zvukove i zaruke!

Prvi na program bili su HESPERIAN DEATH HORSE, hvaljeni zagrebački post-metal/sludge/doom bend koji u svoje četiri godine postojanja ima album Mrtav te EP pod imenom “The Electric Wizard”. Specifično za nastup ovog benda je osim Hesperian death horse (3)pamtljivog doom zvuka, melankoličnih riffova i paklenih vrisaka zasigurno podijeljenost na bini. Naime svi se drže skromno, nema velikog istupanja članova, a pjevač uopće nije stajao pred publikom, več je bio vidljiv samo sa nekih dijelova dvorane. Ovaj odabir rasporeda članova stvarno je hrabar, ali se kao nepristojno može shvatiti činjenica da je basista skoro cijelo vrijeme bio okrenut prema svojem pojačalu a ne prema publici.

Drugi po redu bili su Decomposing Entity. Na svoj drugi nastup na dobrim vibracijama ovaj trojac iz Zagreba došao je nakon dvije godine, u kojima su skupili mnogo iskustva, izdali album “So it Begins” i stajali rame uz rame sa velikim imenima metala poput Behemotha, Desructiona, Suffocationa i Entombeda. Uistinu, svi koncerti i suradnja sa velikim bendovima donose iskustvo, samopouzdanje i sigurnost u svoju glazbu. Primjetiti tako nesto nije teško te je cijela publika bila obuzeta snagom kojom su trojica na pozornici isijavali. Prije zadnje pjesme najavljeno je iznenađenje, te su zamolili publiku da se razmakne te tako napravi prostora u sredini partera. Nakon toga su pozvali jednog mladića i njegovu djevojku na sredinu. On je kelknuo pred nju, izvadio prsten, a ona je rekla da. Poljubac je slijedio početak zadnje pjesme i wall of death koji se rijetko vidi na ovakvim koncertima, ali sve za novozarućeni par.

Treći na popisu večeri bili su Muka, zagrebački black metal bend novoga kova. Relativno mladi, iza sebe imaju samo ep podMuka (19) imenom “Svi Šute”, što ih nikako nije spriječilo ispuniti set od skoro sat vremena. Sviraju svoju inačicu blacka, svoje originalno viđenje i to čine odlično, tehnički i tematski nema stvari na koju se može uložiti primjedba. Samim nastupom na bini isticali su se od ostalih u toliko da je cijeli bend, uključujući i pjevača, golog do pasa istinski bio uživljen u ludilo koje njihova glazba prikazuje. Naime gstikulacijom I mimikom tijela davali su dojam da ne drže samo instrumente u rukama već da su im tijela instrumenti gubitka razuma. Istinski kvalitetan nastup benda koji je privukao najviše ljudi ove većeri te se u budućnosti može štošta dobroga očekivati od njih.

Na kraju bijaše E.N.D. (kraj), zadarski groove thrasheri koji Good Vibrations pohode po drugi puta u godinu i pol. Osnovani su još davne 1996, a od nedavno su ponovno na sceni sa posljednjim albumom “Demonic8”. Makar je publika bila već umorena i pošteno razrijeđena žestokim zvucima duge večeri, trojica iz E.N.D.a nisu se dali smesti. Kroz nove i stare pjesme prašili su dugo u noć. Ponovno originalnim zvukom i posebnim pogledom na thrash, E.N.D je bio dostojan zatvaranja večerašnjeg koncerta, po zadnji put su rasplesali publiku i pružali svakom priliku da se ujutro probudi sa bolovima u vratu od headbanginga.

Piše: Karlo Kaštelan
Foto: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: