Home News Gabe Morley u nezaustavljivoj bitci s unutarnjim demonima!

Gabe Morley u nezaustavljivoj bitci s unutarnjim demonima!

by Vedrana Dobrić

Gabe Morley, jedan od osnivača i prvi bubnjar američke doom metal institucije YOB, već dugo vodi bitku s unutarnjim demonima. To je zapravo bio jedini i presudni razlog napuštanja benda nakon snimanja pokretačkih albuma.

Gabe ne zna točno kako je sve počelo. Oduvijek se bavio glazbom. Njegovi rani utjecaji bili su Rush, Genesis i Frank Zappa. Prvu ušteđevinu potrošio je na bubnjeve. Nedugo nakon toga upoznao je Mikea Scheidta i s njim osnovao bend. Kako se snimanje prvog albuma Elaborations of Carbon bližilo kraju, tako su njegovi problemi postajali sve veći.

Ljudi kojima je bio okružen nisu imali pojma što se događa jer ih je Gabe uvijek držao na distanci. Osim Mikea koji je gajio nade u bolje sutra. Situacija se pogoršala tijekom snimanja drugog albuma Catharsis. Popularnost benda neprestano je rasla, ali Gabe je potpuno odlijepio.

Međutim, ovisnost o glazbi natjerala ga je da se priključi bendu Rye Wolves. Kasnije je osnovao svoj novi bend pod nazivom Shadow of the Torturer. Pokrenuo je i hip-hop projekt The Illusionists, ali ništa od toga nije dugoročno zaživjelo. Gabe je posebno naglasio kako mu je žao što nije bio dio YOB ekipe u krucijalnim trenucima. 

Svoje prvo iskustvo s psihijatrijskom bolnicom opisao je kao strahovito neugodan doživljaj. Proveo je dva tjedna na psihijatriji u Portlandu, gdje je osim terapije dobio veliku podršku sestre i prijatelja…

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

P.S. Gabe Morley ima GoFundMe stranicu gdje mu možete pomoći da se njegovi unutarnji demoni konačno počnu boriti na istoj strani.  

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: