Home News Wovenhand u svibnju u Hrvatskoj i Srbiji!

Wovenhand u svibnju u Hrvatskoj i Srbiji!

by Strahinja Rupnjak

Projekt karizmatičnog Davida Eugena Edwards-a, kultni Wovenhand, ponovno se vraća u naše krajeve.

10.05. će nastupiti u klubu Močvara u Zagrebu; 19.05. u Pogonu Kulture u Rijeci; organizatori koncerata – Žedno Uho i Distune Promotion.

17.05. će nastupiti u Domu omladine u Beogradu; 18.05. u Firchie Think Tank Studio-u u Novom Sadu; organizatori koncerta – Rock Svirke.

U sklopu svoje europske turneje promoviraju novi, osmi po redu, album “Star Treatmant” izdan 2016. godine za nezavisni label Sargent House, koji u svojem katalogu, uz Wovenhand, ima još Chelsea Wolfe, Deafheaven, Earth, Boris, Russian Circles i druge odlične bendove.

Tijekom posljednja dva desetljeća Wovenhand i njegov prethodnik, legendarni 16 Horsepower, inspirira i utječe na generacije glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka, countrya i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendentalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan.

Kroz apokaliptičnu reanimaciju antikne amerikane 16 Horswpower-a iz 90-ih u otrcano pjesništvo prijašnjih Wovenhandovih izdanja, Edwardova glazba uspjeva zadržati traženu božansku težinu koja raste uz konstantan napredak. Sada, u svojoj trenutnoj inkarnaciji, Wovenhand potpuno prožima snaga egzaktne vještine inovacije. Taj zvuk je osobit i neodoljivo drobi; ni najhevymetal band ne može se s time mjeriti.

Wovenhandovu trenutnu postavu čine: guitarist Chuck French, basist Neil Keener (obojica iz Planes Mistaken For Starsa), bubnjar Ordy Garrison, i nedavno pridruženi pijanist (sintizajzer) Matthew Smith (Crime & The City Solution). Star Treatment je snimljen u legendarnom studiju Steve-a Albini-ja – Electrical Audio u Chicagu, pod inženjerskom palicom Sanforda Parkera, koji je također radio i na njihovom prethodnom albumu iz 2014. Refractory Obdurate.

Dok Wovenhand slovi za svakog tko ima interes ka glazbi koja predviđa buduća zbivanja, album Star Treatment nije posvećen kulturi opsesije poznatog. To je pametno usmjerena preporuka konceptu astrolatrije (obožavanje nebeskih tijela), odnosno ljudske trajne opsesije misteriji noćnog zvjezdanoga neba. Edward ga ovako promišlja: “Konceptualno, album je eteričan. Slojevit, kao i uvijek. Obratio sam najveću pozornost na zvijezde kako na nebu tako i u literaturi; to je tema koja se provlači kroz cijeli album.”

Ulaznice za zagrebački koncert u Močvari su u prodaji od 27.2., a mogu se pronaći u Rockmarku (Berislavićeva 13) i Dirty Old Empireu (Tratinska 18), te na njihovim web stranicama, dok za riječki koncert u Pogonu kulture karte se mogu naći već danas u sustavu Entrio.

Cijena ulaznica za zagrebački koncert je 85 kuna do 12.3., nakon toga cijena ulaznice raste na 110 kuna, dok će na dan koncerta, ukoliko ih ostane, cijena ulaznice biti 130 kuna. Ulaznice za riječki koncert koštaju 85 kuna do 2.4., nadalje će im cijena biti 110 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih preostane cijena će im biti 130 kuna.

Za beogradski koncert, ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 1300 (parter, ograničen kontigent!) i 1600 dinara (balkon) na prodajnim mjestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, Zaokreta kao i u Felix Shopu (TC Sremska, II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodaja cijena do dana koncerta iznosiće 1600 (parter) i 1900 dinara (balkon), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1900 dinara.

Za novosadski koncert, ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 1000 (parter, ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, i DD Tickets-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cijena do dana koncerta iznositi će 1300 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1600 dinara.

You may also like