Home News W:O:A KALENDAR: DAN OSAMNAESTI

W:O:A KALENDAR: DAN OSAMNAESTI

by Vedrana Dobrić
Wacken Calendar

Danas prenosimo posebna četiri benda a neki od njih su najavili i specijalne nastupe! Također, prenosimo i posebne nagrade i dobitnike iz W:O:A kalendara…

Grave Diggerthe clans are marching again! Ovaj legendarni njemački bend najavio je svoj specijalan nastup! Naime, imat ćemo prilike čuti the best of s tri konceptualna albuma Tunes of War, Knights of the Cross i Excalibur, odnosno takozvanu srednjovjekovnu triologiju. Spremite se za vrhunske efekte i odličan scenski nastup!

Prong je još jedan bend iz 80-ih! To je bend koji je oduvijek bio važan za čitavu metal scenu. Čak i za bendove kao što su Korn, Nine Inch Nails ili Metallica – svi ih navode kao svoje utjecaje i dive se njihovom radu. Ove godine su objavili novi album pod nazivom X-No Absolutes, koji smo imali prilike čuti u Tvornici kulture! Zato jedva čekamo vidjeti što su nam novo spremili!

British Lion je relativno mlad projekt starog znalca Stevea Harrisa. Nakon hvalevrijednog nastupa Iron Maidena prošlog ljeta, Steve Harris se vraća na Wacken, gdje će British Lion ponovo oživjeti vrijeme velikih melodija i epskih pjesama!

The Amity Affliction je australijski bend posvećen post-hardcore sceni od 2002. godine. U svega nekoliko godina, ovaj bend je stekao prekooceanski uspjeh i napravio ogromne zahvate u Europi. Dosad su snimili pet albuma pa jedva čekamo čuti nešto od tog materijala uživo!

Dobitnike jučerašnje nagradnjače možete vidjeti ovdje.

Sutra prenosimo nove bendove i nove dobitnike!

You may also like