Home News W:O:A KALENDAR: DAN DVANAESTI

W:O:A KALENDAR: DAN DVANAESTI

by Vedrana Dobrić
Wacken Calendar

Wacken Open Air je za treći tjedan zabilježio šaroliki popis bendova i nagrada u svoj kalendar!

Lords of Black je španjolski bend koji svira klasičan power metal s prog elementima. Bend čine talentirani glazbenici koji iza sebe imaju čak dva albuma. Dosad su pokupili mnogo pozitivnih kritika a najpozitivniju je svakako dobio vokal Ronnie Romero, kojeg je osobno Richie Blackmore pozvao u novookupljeni Rainbow!

Mortiis je drugo ime na Wasteland Stageu! Norveški glazbenik Mortiis jedan je od osnivača Emperora ali je brzo napustio bend kako bi započeo svoju solo karijeru. U početku je zamišljen kao mračni ambijentali projekt ali se tijekom godina razvio u vrhunski bend kojeg možemo smjestiti u okvire prljavog industrijalnog rocka.

Prije 40 godina počele su divlje punk godine! Godina 1977. smatra se početkom razvoja ove scene. Metal i punk imaju mnogo toga zajedničkog i glazbenici ovih pravaca su na početku međusobno utjecali jedni na duge. Punk bendovi su oduvijek bili dio W:O:A programa pa su tim povodom i ovog puta pozvali sljedeća dva benda:

The Boomtown Rats su objavili svoj prvi album pod istim imenom u rujnu 1977. Njihove jesme podizale su adrenalin i ubrzo nakon toga postali su važan dio povijesti punk rock i new wave stilova. Bend se raspao 1986. Unatoč tome, Bob Geldof postao je posebno poznat sa svojim kasnijim projektima Band-Aid i Live-Aid. Konačno su se ponovo okupili kako bi proslavili ovu jubilarku!

UK Subs su na W:O:A otprašili svoje davne 1994. godine! Ovi punk veterani sviraju od 1976. godine i za to su vrijeme uspjeli naštancati 26 albuma, abecednim redom od A do Z. Ove godine su završili svoj poslednji album Ziezo a na Wackenu smo ih posljednji put vidjeli 2009. Stoga, dobro došli natrag!

Dobitnike nagradne igre možete vidjeti ovdje!

Sutra prenosimo nove bendove i nove dobitnike!

 

 

You may also like