Home ReviewsConcerts White Vodevil, Patrias i Jenner na koncertu u Beogradu

White Vodevil, Patrias i Jenner na koncertu u Beogradu

by Vjeran

White Vodevil, Patrias i Jenner u Beogradu

10957320_927484747281811_1817218963_o

Ruski bend White Vodevil nedavno je stigao na jugoistok Europe da promovirae svoj autorski rad, u organizaciji hrvatskih promotera. Svirali su i sviraće u Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Utiske sa koncerta ovog sastava održanog u klubu Danguba u Beogradu 05.02.2015., uz lokalnu podršku bendova Jenner i Patrias, prenosi nam Vladimir Pešić, redosledom kojim su nastupali.

 Jenner (Beograd):

Anđelina Mitić – vokal, Aleksandra Stamenković – gitara, Marija Stamenković – bubnjevi i Jana Bacić – bas gitara

10960813_927484807281805_1851623664_oVeoma prijatno iznenađenje ove koncertne večeri u Dangubi. Moram priznati da nisam baš naročiti ljubitelj glazbe koju Jenner-ke izvode, pa sam sa izvjesnom skepsom očekivao nastup. Od prvih akorda, bilo mi je jasno da sam se prevario – za stil glazbe koju sviraju, djevojke su posao odradile izuzetno (ovo nije samo moja konstatacija) i otkrile nam recept za pravu HM svirku: dobro uvježbani teškometalni ritam Jane i Marije, sa ubitačnim Aleksandrinim solo-dionicama odmjerenog trajanja i odličnim vokalom Anđeline Mitić. Sve to je još začinjeno atraktivnim ponašanjem na sceni (head-banging i sve što još ide uz to) i pravim adrenalinskim zvučnim injekcijama, posebno u autorskim pjesmama Hear the thunder roar i Heath. Moja iskrena podrška u daljem radu!

 

Patrias (Smederevo):

Nemanja Plazinić -vokal, Darije Dejanović – gitara, Nenad Đorđević – bubnjevi i Saša Đorđević – bas

10960736_927484833948469_716520050_oGrupa čvrstog zvuka, koja sve više postaje moj koncertni favorit! Besprekorno uigrana, precizna i snažna ritam -sekcija ĐorđevićĐorđević daje prostora izuzetnim glasovnim mogućnostima Nemanje Plazinića i virtuoznim gitarskim izletima Darija Dejanovića da se razmaše u svoj svojoj raskoši. Predstavili su se pjesmama sa prvog albuma Put i sa pet odličnih novih pjesama koje su već spremne za drugi album (Noć i dan, Odlazi, Psalam, Sam (ovo je bila, kako su momci u šali rekli, svjetska premijera ove pjesme) i Imeperator). U nešto više od sat vremena beskompromisne svirke koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, meni osobno je najbolji utisak ostavila pjesma Odlazi, aranžmanski najzahtjevnija, odsvirana metronomski točno.

 

White Vodevil (Sankt Peterburg):

Ekaterina Petrovskaya – vokal, tekstovi; Alexey (Meier) Birukov – gitara, kompozicije; Artem (Tak Ofigenno) Shnaidruk – bubnjevi i Peter (SCF) Kolaiko – bas.

10960667_927484697281816_957796004_oRuska koncertna atrakcija White Vodevil nam je večeras predstavila presjek svog autorskog materijala velikog žanrovskog dijapazona: od HM do bluesa, nešto kao što radi Morcheeba. Čigrasta Ekaterina ima upečatljiv glas – odličnu boju i potrebnu snagu kojom može da ispuni sve zadatke zahtjevnog repertoara. Momci iz grupe svoj posao odrađuju visokoprofesionalno, dajući mogućnost pjevačici da pokaže sve kvalitete i često iskoristi svoj glas kao solo instrument. Gitarista na neobičan način ispunjava dodeljeno vrijeme za, doslovno rečeno, solo dionice – korištenjem neobičnih gitarskih efekata, ali sve sa mjerom i baš kako i kada treba. Ritam pjesama je takav da vas non-stop tjera da igrate – što i je ono zbog čega odlazite na koncert ovakve grupe. Topla preporuka: ako imate priliku otići na koncert White Vodevil-a, ne propustite je, biti ćete oduševljeni! Svakako dobra preporuka za sve koji su namjeravali ići na koncert u Zagrebu 10.02. u Gjuro 2.

You may also like