Home News War-Head sa osječkom metal scenom – izvještaj sa snimanja

War-Head sa osječkom metal scenom – izvještaj sa snimanja

by Vjeran

War-Head

Prošli vikend, točnije prošlu subotu, prisustvovali smo jednom studijskom snimanju od velikog značaja za osječku, ali i za metal scenu u Slavoniji općenito. Naime, trojac iz osječkog death/thrash metal benda War-Head trenutno radi na pjesmi koja je ujedno projekt u kojem sudjeluju pjevači i gitaristi svih značajnijih metal bendova s toga prostora kao što su Kymera, Defiant,  Hanged, Noisome Mind, Voidhammer, Black Flame, pa čak i iz bendova koji više nisu aktivni kao primjerice Vai Ficar Preto, Vortex i Mardraum.

Tako se toga dana krenulo s pripremama rano, tako da se ekipa počela skupljati već oko  15 sati. Mjesto okupljanja bio je Studio War-Head Armageddon na novo-staroj lokaciji i bilo je stvarno odlično vidjeti tolike članova osječkih/slavonskih bendova okupljene na jednom mjestu. Kako se nebi radilo praznih želudaca, dopremila se pozamašna količina ćevapa, kobasica, lepinja, luka, piva, rakije i tomu sličnih stvari ugodnih za pod zub i osvježavanje grla. Dio ljudi se ostao družiti vani uz pripaljeni roštilj, a sveznajući majstor Eldar Ibrahimović  “Piper” (War-Head, Kymera) zasjeo je za svoj pult unutar studija i pozvao prvo pjevače kako bi na traci ostavili svoje krvoločne glasove. Prvi je krenuo sa snimanjem Ivan Kovačević “Kova”  koji trenutno pjeva u požeškog melodic death metal bendu Defiant, a ranije je pjevač i osječkog death metal benda Mardraum. Iza njega je na redu bio Ivan Pripuzić “Pripo” iz osječkog  modern thrash/deathWar-Head metal benda Kymera. Treći na redu je svoje vokale snimio Hrvoje Furi, pjevač nekadašnjeg aktivnog i dobro znanog thrash metal sastava Vortex. Četvrti iza njega je zarežao Tomislav Debelić, trenutno pjevač u bendovima Reinkaos (death metal, Slavonski Brod),  Chemical Exposure (thrash/death metal, Slavonski Brod) i Voidhammer (black/death metal, Osijek).  Odmah iza na redu je bio Dino Čokljat “Čoki”, vokal death metal benda Hanged, kao i Matija Poklar, pjevač i gitarist grindcore/death metal benda Vai Ficar Preto koji je nedavno prestao postojati. Zadnji što se pjevanja tiče bio je Dario Turčan, basist i vokal death/thrash sastava War-Head.

War-HeadNakon kratke pauze, koje ture roštilja i piva, svoj doprinos su krenuli davati i gitaristi. U sklopu pjesme će biti sedam gitarskih solaža koje će, vjerujte nam, skidati sve svece s neba. Prvi solo u pjesmi snimio je Dino Raičević, gitarist (i pjevač) progresivnog melodic death metal benda Black Flame. Drugi pak gitarski solo je odradio Ivica Šimunović “Škico” iz modern thrash/death metal četvorke Kymera. Treću solažu je na traku puknuo Zoltan Čobot  “Zoli”, gitarist melodic thrash metal sastava Noisome Mind iz Batine. Četvrti po redu je svoju solažu smjestio Kristijan Krpan “Kris”, gitarist melodic death metal benda Defiant iz Požege. Peti je solo snimao Vedran Reketi “Vec” iz osječkog death metal sastava Hanged.  Predzadnji je solo snimao Juraj Mak koji je ranije svirao u osječkom Mardraumu, a snimanje je završio War-Head–ov Vladimir Sužnjević, također  svojom solažom i tako zaključio recording session.

Iza višesatnog rada i druženja, može se reći da se uskoro očekuje izlazak jednog domaćeg death/thrash dragulja u zvučnom i vizualnom izdanju. Ništa više nemamo za dodati, osim – Spremite se za “Deathrash Armageddon” !

War-HeadTekst: Mislav Mic Mihaljević

You may also like