Home News Uli Jon Roth ponovo snimio Scorpions klasike

Uli Jon Roth ponovo snimio Scorpions klasike

by Vjeran
Bilo je to intezivno putovanje u prošlost i mislim da smo uspjeli udahnuti novi život tim pjesmama

Uli_Jon_Roth

Već više od četiri desetljeća Uli Jon Roth pomiče granice sviranja gitare. Ali prije nego je počeo istraživati kreativni svijet glazbe, filozofije i umjetnosti, Uli je bio član rock giganata Scorpions, benda s kojim je kreirao novi put u hard rock glazbi.

2013. Uli je bio zaintrigiran sjećanjima na te rane dane i posebno glazbom koju je pomogao stvarati na albumima Fly To The Rainbow, In Trance, Virgin Killer i Taken by Force. To je dovelo do toga da je počeo preispitivati, istraživati i nanovo snimati njegove najdraže Scorpions pjesme. Prvi rezultati ovog magičnog i mističnog putovanja u vlastitu prošlost mogu se čuti na Uli Jon Roth- Scorpions Revisited, dvostrukom cd-u snimljenom u Hanoveru gdje je maestro prikupio svu moć originalnih Scorpions klasika i snimio ih na način kako ih osjeća danas. Nitko pri zdravoj pameti ne može ovo nazvati pukim ponovnim snimanjem jer Uli ove pjesme donosi na potpuno nov način.

“Materijali za ovaj album su snimani u Hanoveru, u istoj prostoriji koju su Scorpions koristili za probe od 1973-78.” kaže Roth. “Zajedno sa hrpom mlađih, talentiranih glazbenika, prošao sam svoje osobne favorite iz rane faze Scorpionsa od kojih su neki napisani upravo u ovom prostoru u Hanoveru. Bilo je to nekoliko vrlo emocionalnih dana i jako sam zadovoljan krajnjim rezultatom. Ideja je bila ostati vjeran originalnom duhu pjesama, ali ubaciti i pokoju novu ideju gdje god se to činilo prikladnim. Bilo je to intezivno putovanje u prošlost i mislim da smo uspjeli udahnuti novi život tim pjesmama.”

Piše: Marin Soldatić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: