Home SceneInterviews Twisted Mind: Najviše mi smeta to što se mladim izvođačima ne daje dovoljno prilika da se pokažu

Twisted Mind: Najviše mi smeta to što se mladim izvođačima ne daje dovoljno prilika da se pokažu

by Vjeran

Najviše mi smeta to što se mladim izvođačima ne daje dovoljno prilika da se pokažu

Twisted Mind

U  susret njihovom koncertu, željeli smo vam predstaviti ovaj ambiciozan band Twisted Mind. Imaju jedan demo i u stvaranju je novi album. Dok taj album ne ugleda svijetlo dana, poslušajte band i podržite ga.

MJM: Možeš li predstaviti bend čitateljima Metal Jacket Magazinea?

Josip: Twisted Mind je melodični Heavy Metal bend nastao 2005. godine u Splitu. Glavna nit vodilja benda od začetka je bila stvarati glazbu koju volimo i tu našu ljubav prema glazbi te naše uživanje u njoj putem naših pjesama prenositi na publiku bilo uživo ili preko snimki. Uz česte promjene u postavama bend nije imao previše prilika održavati koncerte, ali kroz cijeli period postojanja benda su se uvijek pisale i snimale nove autorske pjesme. Sada kada je postava stabilna već duže vrijeme, bend više radi na sminanju i promociji svog materijala te se konstantno radi na novom materijalu.

MJM: Što ste do sada snimili?

Josip: Osim hrpe ne sortiranih autorskih pjesama koje smo povremeno objavljivali i sklapali u poneke kompilacije, naš prvi promotivni demo album Trauma, sa 15 pjesama, je izdan 2013. godine, a trenutno radimo na novom albumu koji će izići kroz 2015. godinu.

MJM: Gdje crpite inspiraciju i koji su vam bendovi uzori?

Josip: Inspiracija je svugdje – doslovno! Život je pun situacija koje često znaju rezultirati nekom novom melodijom, riffom ili tekstom te iz toga nastanu pjesme. Svaku našu pjesmu doslovno proživimo dok je stvaramo i želimo to što vjernije prikazati publici i na taj način komunicirati s publikom. Među uzorima doslovno ima svega – od legendarnih Hard Rock bendova kao Deep Purple, Whitesnake, Rainbow, AC/DC, Queen preko Heavy Metal legendi kao Judas Priest, Iron Maiden, Black Sabbath do novijih bendova kao Pantera, In Flames, Sonata Arctica. Izuzev njih, rado se slušaju i Blues i Jazz izvođači te klasična glazba. Jednostavno – uživamo u glazbi.

Twisted MindMJM: Zašto si počeo slušati metal?

Josip: Pa, odgovor je jednostavan – svidjelo mi se. Prvi doticaj sa Hard Rock/Heavy Metal glazbom sam imao već kao beba jer su roditelji i njihovi prijatelji slušali tu glazbu, ali u pamćenju mi je ostao Queenov album “A Kind Of Magic”, a nakon toga se samo sve više i više “drogiram” Metalom.

MJM: Koliko ste koncertno aktivni i je li problem biti koncertno aktivan?

Josip: Zbog čestih promjena u postavi, nismo imali previše koncerata, ali i kada smo imali stabilne postave, nije bilo lako održavati koncerte. Česti su bili problemi na koje mi nismo mogli uticati kao problemi sa organizatorima i manjkom prostora za održavanje koncerata. Što se nas tiče, nije problem biti koncertno aktivan kada imamo dogovorene koncerte jer u njima uživamo, još i više ako publika uživa s nama, ali problem je taj što je danas postala lutrija dobiti mogućnost za održati koncert.

MJM: Što ti smeta u pogledu glazbe u našoj državi?

Josip: Najviše mi smeta to što se mladim izvođačima ne daje dovoljno prilika da se pokažu. Imam osjećaj kao da postoji monopol nad hrvatskom glazbenom scenom, ako se to uopće može tako nazvati, i da se gura uvijek istih 5-6 izvođača u prvi plan, a da se za sve ostale mora “kopati po podzemlju”. Smeta mi to što imam osjećaj kao da se glazba pravi samo radi novca, a da se pritom kvaliteta svjesno gazi jer je samo bitno da se proda bilo što.

MJM: Gdje vidiš Twisted Mind za 5 godina?

Josip: Sve je to upitno, možemo se mučiti da uopće uhvatimo koncerte, a možemo imati sreće pa puniti arene po svijetu, ali ono u što sam uvjeren je da će svi članovi benda i dalje biti zadovoljni sa svojim trudom i radom i da ćemo uvijek raditi ono što volimo i u čemu uživamo, a koje i kakve nagrade će iz toga doći i hoće li doći, tek se treba vidjeti. Ipak, da ćemo biti i dalje uporni i energični, hoćemo.

MJM: Da možeš mijenjati situacije, što je prvo što bi “popravio”?

Josip: Vezano samo za glazbeni svijet – volio bih da se, neovisno o žanru, svatko ima prilike pokazati i da pravi talenti nikad ne ostaju skriveni. Isto tako bih volio i da lagano nestanu oni koji konstantno nalaze načine da se okoriste na tuđem trudu. Ono što bih volio, nevezano samo za glazbu, je da ljudi općenito budu sretniji.

MJM: Što očekuješ od koncerta kojeg imate 27.03.?

Josip: Očekujem da ćemo i mi i publika biti zadovoljni. Imamo preko dva sata repertoara, većinom autorskog, nešto novih, nešto starih pjesama, pokoju obradu, ali sve u svemu, imamo dosta dinamičan set. Svakako želimo svima dobru zabavu, a mi ćemo ostaviti naša srca na bini i dati ćemo sve od sebe da tu večer svi odu kući sretni i zadovoljni te se nadam da ćemo se uskoro opet družiti.

MJM: Koji su vam planovi za budućnost?

Josip: Svirati, stvarati glazbu, uživati u tome, održavati što više koncerata, živjeti slobodno naše živote, biti zdravi i sretni. Uvijek postoji generalni smjer u kojem želimo ići, a on je i naveden. Ono što znam je da ćemo mi i dalje biti tu, da ćemo se i dalje truditi da ostvarimo naše ciljeve.

https://www.facebook.com/TwistedMindCro?fref=ts

Razgovarao: Vjeran Birimiša

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: