Home ReviewsConcerts Treći Good Vibrations je prekrila magla dooma

Treći Good Vibrations je prekrila magla dooma

by Vjeran

Treći Good Vibrations je prekrila magla dooma

Na trećoj epizodi nove sezone, Good Vibrationsa smo imali priliku prisustvovati pravoj doom večeri, uz bend Jex Thoth i njihov support, Black Monastery i Mist. Prvi koji su nastupali su bili Black Monastery, doom metal bend iz Zagreba. Što se tiče samog benda, ovo im je prvi nastup, a što se tiče članova, radi se o poznatim licima iz bendova kao što su LIV, Mrtvi Petak i Jex Thoth, Mist i Black Monastery 30.09.2015 Good Vibrations-5Out Of The Void ( Black Sabbath tribute ). Rokajući samo autorske, počinju sa pjesmom zvana Blåkulla Witches, dajući do znanja prisutnima kojim velikanima su ova mlada gospoda inspirirana (Black Sabbath, Saint Vitus itd.). Za prvi nastup, jedino se može reći da su dali od sebe i napravili show, što, sudeći po reakcijama publike, bi se svi prisutni i složili. Ostale svari koje smo mogli ćuti su Extasys Brethren (Wizard Smokes The Pipe Of Doom), Sky Processions, A-bomba, isto autorske i jednakoJex Thoth, Mist i Black Monastery 30.09.2015 Good Vibrations-18 dobre kao i prva stvar. Svaka čast momci, a sada idemo na drugi bend.

Sljedeći na redu je bend Mist, slovenski doom metal bend, koji iza sebe imaju jedan demo i jedan EP Inan’. Inspirirane bendovima kao što su Black Sabbath, Pentagram, Coven i Candlemass, nastupale su već u Austriji, Belgiji, Italiji, te na doom festivalima na Malti i u Njemačkoj i prošlo ljeto na festivalu MetalDays. Imali smo priliku ih gledati na Good Vibrations meets Valhalla 6. svibnja. i mora se reći da se ništa nije promijenilo. Počevši sa Under the Night Sky, dokazale su da su jednako dobre kao prošli put, sa riffovima od kojih se niti Pentagram ne bi posramio, sve skupa sa pjevačicom, čije vokalne sposobnosti lede krv u žilama, stvara pravu doom atmosferu, koja se nije olakšala, niti tijekom Inan’ i, nove stvari, Demonized. Reakcija publike je bila pozitivna, najviše tijekom završne pjesme zvana Phobia, tjerajući par njih u lagano mrdanje glavama. Završavajući sa jednom obradom od benda Pentagram, ovaj sastav nas napušta i na stage dolaze glavni headlineri.

Svijetla se polako gase i uz lagane zvukove bubnjeva i klavijatura, kroz samu publiku, na stage se penje poznata frontmenica Jex i polako počinje nastup benda Jex Thoth. Počevši 2007. godine pod imenom Totem, od tada su izbacili jedan jedan Ep, a nakon promjene imena benda u sadašnje izdavaju dva EP-a, dva studio albuma i jedan split singl sa Pagan Altarom. Počevši sa To Bury, sama atmosfera nastupa je bila idealna za samu vrstu glazbe, hipnotizirajuća čak za samu publiku, koja nije znala da li da se užive u glazbu ili da prate performans vokalistice Jex. Zanimljiv koncert i hvalevrijedan nastup, ponajviše tijekom zadnje stvari pod nazivom Ehjä, tijekom koje publika malo živnula i počela skakati i headbangat. Zanimljiva večer i odlična atmosfera. To je sve što se može reći o trećem Good Vibrationsu.

Jex Thoth, Mist i Black Monastery 30.09.2015 Good Vibrations-26

Izvještaj i fotografija: Ivan Maršić

You may also like