Home News Tom Araya: Repentless zvuči jako dobro za pola Slayera

Tom Araya: Repentless zvuči jako dobro za pola Slayera

by Vjeran

Tom Araya: Repentless zvuči jako dobro za pola Slayera

Slayer-Tom-Araya

Novi album Slayera izašao je 11. rujna, Repentless im je jedanaesti studijski  album, prvi bez preminulog gitarista i osnivača benda Jeffa Hannemana , ali i bubnjara Davea Lombarda koji od 2013. godine nije u bendu.

Jeff  je preminuo 2013.  od zatajenja jetre, a dvije godine ranije borio se sa nekrotičnim facilitisom, bolešću koja nagriza potkožno masno tkivo i dublje slojeve kože. Uzrok bolesti je navodno bila infekcija zbog ugriza pauka, zbog čega je zamalo izbjegao amputiranje ruke.

Basist i pjevač Tom Araya potaknut mislima o starim kolegama, rekao je da je ovo album sa pola Slayera. U razgovoru za njemački Rock Hard magazin, priznao je da mu je bilo neobično poslušati album, jer da mu je sve zvučalo kao Slayer, iako u dubini sebe zna da je to samo pola onog benda sa kojim su krenuli na svoj metal put.  Ipak, Araya kaže da je to njegov osobni dojam,na van sve zvuči Slayerovski. Na albumu ima stvari na kojima je Jeff radio pa to predstavlja zadovoljstvo Arayi. Producent albuma je Terry Date, no iz benda su pregovarali sa starim producentom Rickom Rubinom, koji se nije želio prihvatiti izdavanja, eventualno je pristao producirati pokoju pjesmu, što ekipi iz benda nikako nije odgovaralo kaže Araya, željeli su nekoga tko će napraviti cijeli posao, i tu se onda našao Terry kao izbor.

Na albumu Repentelss glazbu je stvarao gitarist Kerry King , a Araya je opisao način na koje su slagali stihove, jer on kao pjevač mora osjetiti emociju u pjesmi i u svom glasu, tako da bi znao prilagođavati tekst dok ne dođe do tog osjećaja koji treba da bi ga prenio na publiku. Kerry je poznat po mračnim tekstovima no Araya nema problema sa izvođenjem istih jer smatra da su tekstovi dobri i sviđaju mu se ideje i misli. Slayerovi stihovi često se ne uklapaju u religijska shvaćanja i proizvode bunt kod vjernika, no Araya smatra da  oni  samo iznose svoje viđenje stvari. Uz njih dvojicu, bend koji će na promotivnu turneju, sačinjavaju gitarist Gary Holt i bubnjar Paul Bostaph koji je svoju ulogu odigrao u nekoliko navrata ranijih godina, kada je svirao umjesto Lombarda.

Bend će početkom listopada održati tri koncerta u Japanu,  potom na Havajima a onda krajem listopada dolaze u Europu, gdje će iz Nizozemske krenuti na turneju po ostalim državama.

You may also like