Home News Tobias Forge (Ghost) odgovara na optužbu protiv njega

Tobias Forge (Ghost) odgovara na optužbu protiv njega

by Metal Jacket
Ghost

Tobias Forge, poznatiji kao Papa Emeritus, odgovara na optužbu koju su protiv njega podnjela 4 bivša člana grupe. Simon Soderberg, Mauro Rubino, Henrik Palm i Martin Hjerstedt koji ga tuže za “neisplaćene plaće kroz nekoliko godina” te traže uvid u knjige poslovanja između 2011. i 2016. godine.

Tobias govori da “nitko od četvorke nije bio originalni član benda, te nisu niti doprinijeli početku benda niti su bili odgovorni za gubitke u poslu. Bili su tu da glume i sviraju u projektu Ghost za što su bili plaćeni.” Također tvrdi kako do ovogodišnje europske Popestar turneje, na kojoj trenutno nastupaju, bend nije ostvario nikakav profit iz prihoda nakupljenim tokom godina isplaćivale su se plaće glazbenicima i pokrivali troškovi produkcije povezani s turnejom. U izjavi dodaje: “kako su troškovi uvijek premašivali prihode, plaće glazbenika uvijek su bile osigurane Tobiasovim drugim prihodom.”

U žalbi stoji kako do ove godine Forge nije primio nikakvu plaću iz prihoda benda s koncerata ili prodaje merchandisea, te živio od prihoda koji su mu osigurani od izdavačkih prava na Ghostov prvi album “Opus Eponymous”. Početkom tjedna, Forge izjavljuje kako je bend u stvari one-man projekt sa 15ak glazbenika koji su se izmjenjivali u podstavi nakon debut albuma.

Subscribe on MJM YouTube ChannelSubscribe

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: