Home News The Veer Union najavljuje novo studijsko izdanje Decade

The Veer Union najavljuje novo studijsko izdanje Decade

by Natas Dog

The Veer Union najavljuje novo studijsko izdanje Decade

the veer union

Deset godina je prošlo otkad je kanadski rock bend The Veer Union izdao svoj prvi album Time To Break The Spell tako da su svoje novo studijsko izdanje prikladno nazvali Decade. Album izlazi 29. siječnja i prvo je izdanje benda od 2012. godine kada je izašao Divide The Blackened Sky.

Vokal Crispin Earl započeo je bend kao solo projekt još 2001. godine, tada pod imenom Everything After. Napisao je i producirao preko 15 demoa prije nego je zaživila prva inkarnacija bend kasnije potnata kao The Veer Union. Dvije demo snimke, Watch You Lose i Make Believe, zapazio je Tommy Lee (Motley Crue) te ih je iskoristio na svom solo albumu TommyLand.

Crispin je u Decade izdanju vidio priliku da objavi ove dvije pjesme skupa sa još tri stvari koje su napisane prije samog nastanka benda. Dodatnih pet novih pjesama je stvoreno za ovaj album što ga čini jako raznolikim.

Depresija je nešto što je godinama mučilo Crispina Earla, no unatoč tome nastavio je svoje glazbeno putovanje, o čemu jedna od pjesama Defying Gravity i  govori. Bilo je potrebno četiri godine da se bend obnovi i nastavi sa radom u novoj postavi: Ryan Ramsdell– ritam gitara, Dan Sittler– lead gitara/vokalne harmonije, Tyler Reimer– live bubnjar te Amal Wijayanayake– bas gitara/scream vokal.

The Veer Union spremno uzlazi u 2016. godinu sa podrškom novih labela Pavement Entertainment i Rock Shop Entertainment te uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i menađera Erika Bakera iz Streetsmart Managamenta.

You may also like

%d bloggers like this: