Home News The Science Of Noise je novi video Dark Tranquillitya

The Science Of Noise je novi video Dark Tranquillitya

by Vjeran

The Science Of Noise je novi video Dark Tranquillitya

“The Science Of Noise” je novi video spot švedskih death metalaca Dark Tranquillity. Pjesma se nalazi na desetom albumu Construct koji je izašao 27. svibnja 2013. za Century Media Records. Snimke na spotu su snimali Ivan Demichev, Nikolas Pegler, Nuno Torres and Jorge Pina.  Album je miksao Jens Bogren Fascination Street studiju u Örebro, Švedska.

Nakon izlaska zadnjeg albuma benda Dark Tranquillity-a, Construct koji je donio novi, mekši zvuk te nekoliko balada, ispostavilo se da su se fanovi podijelili na dvije skupine (za i protiv). Pjesme su u odnosu na ranije materijale malo sporije i blago odudara od “starog” zvuka.

Anders Jivarp, bubnjar Dark Tranquillity-a tvrdi da je takva promjena bila dobra i on smatra da takav zvuka u potpunosti pristaje, ali tvrdi da se Dark Tranquallity ne bi nikako trebao naviknuti na takav zvuk, dapačeAnders spominje rad  na novom albumu, i naglašava da je zvuk novih pjesama  puno sličniji “starom” zvuku u odnosu na zadnji album. Anders kaže kako je on zaslužan za 95% stvorenog materijala, naglašava da je većina bazirana na gitarama te kaže kako je ostao začuđen činjenicom da bubnjar i klavijaturist mogu stvoriti jako puno gitarskih rifova.

Iz benda tvrde kako priznaju da je zadnji album mogao nekome čudno zvučati jer gitare nisu bile u prvom planu, ali zato kažu da će sljedeći album biti prepun gitarskih rifova i ostalih stvari, koje će postići efekt “starog” zvuka, te neće biti nikakvih balada na novom albumu.

Bend će se povući u studio negdje oko rujna ili listopada ove godine kako bi snimili novi album. Izgleda da ćemo se morati malo strpiti.

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: