Home News The Jelly Jam (Dream Theater, Winger i King´s X članovi) predstavili pjesmu “Stain On The Sun”

The Jelly Jam (Dream Theater, Winger i King´s X članovi) predstavili pjesmu “Stain On The Sun”

by Vjeran

the jelly jamThe Jelly Jam je trio kojeg čine John Myung iz benda Dream Theater, Rod Morgenstein iz Wingera i Ty Tabor iz benda King´s X. Iza sebe imaju debi album nazvan po samom bendu (2002), zatim album “The Jelly Jam 2” iz 2004. i materijal “Shall We Descend” iz 2011.

Za 27. svibanj najavili su izlazak četvrtog studijskog albuma “Profit” kojeg će objaviti Music Theories Recordings/Mascot Label Group. Bit će objavljen kao LP + Mp3 i CD, te na digitalnim i MFiT formatima, a na njemu će se nalaziti sljedeće pjesme:

 1. ”Care”
 2. “Stain On The Sun”
 3. “Water”
 4. “Stop”
 5. “Perfect Lines (Flyin’)”
 6. “Mr. Man”
 7. “Memphis”
 8. “Ghost Town”
 9. “Heaven”
 10. “Permanent Hold”
 11. “Fallen”
 12. “Strong Belief”

The Jelly Jam

Gitarist Ty Tabor je do sada producirao sva četiri izdanja benda i napisao je najveće hitove grupe King´s X. Osim što je dio benda King´s X i progressive rock/jazz fusion supergrupe Playtpus, objavio je i šest solo albuma, te surađivao sa brojnim hard´n´ heavy bendovima. John Myung je jedan od osnivača benda Dream Theater koji je prodao više od dvanaest milijuna albuma širom svijeta. Dream Theater su osvojili brojne nagrade, uključujući Spirit of Prog nagradu koju im je dodijelio Classic Rock Magazine, a u Long Island Music Hall of Fame primljeni su 2010. Imaju dvije nominacije za Grammya, a čitatelji magazina Rolling Stone proglasili su ih za jedan od najboljih progressive rock bendova svih vremena.

Bubnjar Rod Morgenstein tokom 80-ih bio je uspješan sa grupom Winger, a tokom karijere svirao je i sa grupama Platypus i The Steve Morse Band, ali i sa Jordanom Rudessom iz benda Dream Theater. Jedno vrijeme je bio profesor na prestižnom bostonskom Berklee koledžu. Modern Drummer magazin ga je pet godina uzastopno proglašavao najboljim progressive rock bubnjarom, a osvajač je i raznih drugih nagrada.

Nakon što objave album “Profit”, kreću na promotivnu turneju. Nakon pjesme “Care” nedavno su predstavili i “Stain On The Sun” koju možete poslušati u nastavku.

You may also like

%d bloggers like this: