Home News Textures objavljuje Phenotype i Genotype

Textures objavljuje Phenotype i Genotype

by Vjeran

Textures objavljuje Phenotype i Genotype

Textures-2011

Nizozemski metalci Textures do sada su objavili četiri albuma, zadnji Dualism izdan je 2011. Zvuk benda je kompleksan i prožet mnogim metal pod žanrovima.

Sada nakon autorske stanke, najavljuju dva nova konceptualna albuma. Phenotype i Genotype po svom nazivu sugeriraju da će se na albumu naći sva svojstva i obilježja metala kao i ukupno nasljedstvo metal gena.

 Od dva spomenuta albuma, prvi će u objavu Phenotype, koji će biti peti studijski album Texturesa. Datum objave je 5.veljače 2016., a album bi na svojih 60 minuta trebao dati eklektičan pregled svega što moderni metal nudi, što znači da nas očekuje mješavina raznih metal elemenata. Zanimljivo, inovativno i progresivno je moto šestorke iz Texturesa. Na tu ideju naslonit će se i konceptualni album Genotype kojeg će objaviti 2017. Album je zapravo jedna skladba od 45 minuta na kojoj je materijal sa Phenotypea prezentiran na sasvim drugi način, pa će tako Genotype biti slojevitiji, progresivniji i više atmosferičan.

Iz Texturesa su izjavili da za njih glazba nije fast food i da vole raditi albume smišljeno i polako, otvarajući nove slojeve i radeći na njima.

Nakon objave Phenotypea krenut će i na koncertnu promociju po gradovima Europe.

Textures

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: