Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Teškometalna večer s Crowbarom u Vintageu! – Crowbar @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 7.3.2015.

Izvještaj i galerija: Teškometalna večer s Crowbarom u Vintageu! – Crowbar @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 7.3.2015.

by Vjeran
Crowbar

 

Sinoć su nas u Vintage Industrial Baru svojom prisutnošću počastili američki sludge metalci Crowbar. Legendarni bend i jedni od pionira američkog južnjačkog sludge metala su u poprilično popunjenom Vintageu svojim teškim i turobnim riffovima vrlo lako i konzistentno otprašili  koncert.

Koncert je započeo oko 21:50h, a unatoč tome što nije bilo predgrupa atmosfera je bila poprilično zagrijana. Tome svjedoči i trenutak kada simpatični frontmen Kirk Windstein već tokom prvih pjesama s pozornice dodaje ručnik mladiću u turbulentnom prvom redu kako bi ovaj obrisao krv s glave. U ovakvom kaotičnom znaku bend je i otvorio koncert pjesmom The Cemetery Angels na koju je publika odmah odlično reagirala, a standardno dobar posao ton majstora u Vintageu pridonio je tome da tmurni spoj Crowbarovih dubokih, masnih i sumornih riffova te Kirkovih intezivnih vokala na pravi način dođe do izražaja. Žestoka svirka benda zasigurno je bila pripomognuta izvrsnim feedbackom publike koja je vjerno pratila sporije taktove poput Symmetry in White s aktualnog Crowbarovog albuma Symmetry in Black, a kada se tempo ubrzao s pjesmama poput Conquering s Broken Glass albuma momentalno su nastajali mosh pitovi ispred pozornice na koje je bend odlično reagirao.

_MG_8745Bend zvuči jako moćno, stabilno i uigrano na bini te se ne može naći zamjerki što se tiče nastupa. Posebno impresivne su vokalne izvedbe Kirka koji svojim mučnim vokalom doista iznosi i prenosi lyricse i emocije poput onih iz All I Had I Gave jednako dobro, ako ne i još bolje live. Komunikacija s publikom generalno je bila na odličnoj razini. U kontrastu s ozbiljnošću i predanošću dok sviraju pjesme, u stankama između su se članovi benda pokazli vrlo opuštenima i spremnima za šalu. Osim toga, Kirk je redovito tokom kratkih pauza upućivao zahvale publici nakon čega bi i cijeli bend zajedno svojom snažnom svirkom odgovorio na dobre reakcije publike.

Pri kraju koncerta sviraju jednu od svojih najizvođenijih pjesama Planets Collide i dovode publiku u ekstazu kroz melankolično, teško, pesimistično i bijesno sludge putovanje kakav je bio i cijeli koncert.

Na kraju, jedino što se može navesti kao zamjerka je to što je koncert trajao samo jedan sat, ali s obzirom da je bio neizmjerno intezivan i nabijen različitim emocijama, sigurno je da su bez obzira na vrijeme trajanja koncerta na kraju večeri svi bili zadovoljni.

Zaključno, Crowbar je sinoć pokazao što je to metal i kako nije potrebno ništa više osim suverenog vladanja binom kroz predanu svirku i publike koja to zna cijeniti kako bi se dogodio izvrstan metal koncert.

Tekst: Jelena Milanović

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: