Home ReviewsConcerts Taste Of Anarchy je okupirao Vintage Industrial Bar

Taste Of Anarchy je okupirao Vintage Industrial Bar

by Vjeran

Večer kreće, ljudi se okupljaju, a prvi bend je odmah direkt u glavu.

taste of anarchy plakat

Havenside je peteročlani hardcore bend koji iz Sacramenta, Kalifornia. Već je dobro znani bend koji ima 4 albuma iza sebe i najbolji odabir za početak HC večeri. Unatoč kratkom nastupu, uspjeli su sa svojim energičnim nastupom i razbacivanjem po bini zahuktati atmosferu, svirajući pjesme kao što su Unite and Conquer i Endless suffering na kojoj se publika počela naguravati. Stilom vuku dosta na Pro-Pain i slične NY HC bendove. Sve u svemu odličan nastup.

Slijedeći na redu je Coldburn, peteročlani sastav iz Leipzig-a. Sviraju također hardcore, s tim da su više stilski bliži bendovima kao što su Hatebreed i Sick of it All. Iza sebe imaju jedan demo, EP i dva albuma. Zadnji album im je izašao u 2015.godini. Nastup im je bio nabijen akcijom i dok su se razbacivali po bini i tjerali ljude da dolaze u prvi red i da se počnu naguravati, malo ih je ostalo ravnodušnima. Publika je reagirala sa konstantnim naguravanjem i atmosfera je bila malo vatrenija od one prošlog benda. Sa pjesmama D.T.E. i Love Left me su uspjeli natjerati publiku u mosh pit, te su predstavili svoju novu pjesmu, No Need sa nedavno izdanog albuma.

Nakon Ozebline stiže Desolated. Peteročlani metalcore bend iz UK-a, koji ima iza sebe 3 EP-a i 2 albuma, je najviše raspalio atmosferu, a što se tiče samog scenskog nastupa imam neki osjećaj da bi probudili osobe iz kome svojom energijom. Vokal je po mojoj osobnoj procjeni iznimno dobar frontman. Stalno je  pozivao publiku da pjeva s njim, da rade circle pit uz pjesme kao što su The End i Sufferin. Završavajući sa novom pjesmom End of the line predstavili su svoju novu liniju autorskog repertoara.

Cruel Hand je peteročlani hardcore punk bend iz Portlanda, Maine, koji ima već 4 EP-a, 4 albuma i jako zlo ime. Počeli su sa pjesmom Lock and Yes i Pissing and Spitting radi kojih je publika poludjela i svi otišli u prvi red da zapjevaju sa njima i da stagediveaju. Najbolji odaziv je bio na pjesmu Gasoline u kojem je publika krenula odmah u mosh, te na pjesmi Heat na kojoj je publika išla zapjevati sa vokalom. Završili su sa pjesmom Cheap Life u kojem je vokal potaknuo publiku na još jedan zadnji circle pit. Članovi benda su bili poput uigrane zle mašine koja vlada hardcore scenom.

Došli smo i do kraja ovog nabrijanog nastupa. Poslastice za kraj!! Lionheart, hardcore bend iz Sjeverne Kalifornije koji je došli predstaviti svoj novi album Welcome to the west Coast. Počeli su sa pjesmom Lifer sa starijeg albuma na kojoj publika podivljala, interakcija vokala sa publikom je bila konstantna i cijelo vrijeme ih je zvao u circle pit, a publika se naravno i odazvala. Predstavili su i pjesme sa novog albuma kao što su Hail Mary i Rat. U usporedbi novih materijala sa starijima ja ne vidim razliku u kvaliteti autorskog uratka nego naprotiv pomak u boljem smjeru. Možemo očekivati puno od ovo ”Lavljeg Srca”. Ovaj nastup nije bio uskračen od akcije, mosh pitova i naguravanja, te je bio savršen kraj ove večeri. Završili su sa pjesmom Brothers Keeper, ali nakon svega što je bend dao, a to je bilo i više nego što su očekivali svi prisutni, publika je tražila još. Kao bis završili su sa jednom starijom pjesmom Billdog Struggle na kojoj je publika opet podivljala. Što se tiče stila, vokal vuče na Gary Meskila, ali stil sviranja i tekstovi sličniji su stilu koji imaju Agnostic Front i slični. Ali nije ovoj večeri kraj, bar ne još!

Nasty je 4-člani hardcore band iz La Calamine, kojeg je publika najviše čekala. Band je započeo sa pjesmom Shockka na kojoj je publika skroz poludjela. Nakon toga vokal je nastavljao nabrijavati već nabrijanu publiku na circle pit dok je najavljivao pjesme kao što su Slaves to the Rich Koncert je završio sa pjesmama Zero Tolerance i One Voice. Oni imaju 2 demo-a i 5 albuma. Nastupom Nasty-a sam iznenađen, iznenadila me količina emocija i energija koju ekipa iz benda odašilje. Nadasve kvalitetan bend koji vrijedi opet pogledati. Stvarno zanimljiva večer sa zanimljivim bendovima. Od prvog pa sve do zadnjeg benda je publika bila nabrijana i željna svega što su im bendovi dali. Nadam se da ćemo se vidjeti opet i da će uskoro opet doći.

Razgovarao: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: