Home News Tank (ft.Skid Row/ex-Dragonforce vokal ZP Theart) objavili video za “Valley Of Tears”

Tank (ft.Skid Row/ex-Dragonforce vokal ZP Theart) objavili video za “Valley Of Tears”

by Vedrana Dobrić

Valley Of Tears” je novi video britanskih metal veterana Tank. Snimljen je na pustinjskim brdima na periferiji grada Mojacara u južnoj Španjolskoj, a producirala ga je kompanija MGV Productions.

Gitarist benda Cliff Evans je prokomentirao objavljivanje video klipa:

“Nismo željeli napraviti uobičajeni niskobudžetni video u napuštenom skladištu kao što to danas rade mnogi bendovi. Odlučili smo pronaći nešto atraktivniju lokaciju i kontaktirali smo Dale Webba iz MGV-a koji je pronašao idealnu lokaciju koja prenosi vibru pjesme. Neobično za ove predjele Španjolske, vrijeme je bilo vjetrovito i oblačno, a to je samo dodatno poboljšalo atmosferu spota koji istovremeno prenosi sirovu energiju benda, ali i njegovu opuštenu stranu.”

Na Cliffa se nadovezao i gitarist Mick Tucker:

“Jako smo zadovoljni sa reakcijama na naš Valley Of Tears album koji je objavljen krajem prošle godine. Pjesme želimo prikazati na adekvatan vizualni način, pa radi toga ćemo uložiti sredstva u izradu nekoliko vrhunskih video spotova kako bi naši fanovi uživali u njima. Imali smo samo jedan dan sa snimimo ovaj video, bilo je naporno, ali je bilo dosta Estrella piva koje nam je dalo dodatnu snagu.”

Tuckeru i Evansu se za “Valley Of Tears” priključio ZP Theart, bivši Dragonforce frontmen koji je sada frontmen grupe Skid Row. On je u posljednje tri godine tour lineup član benda Tank. Ostali članovi benda su Bobby Schottkowski, bivši bubnjar Sodoma i basist Barend Courbois, trenutni član grupe Blind Guardian.

O procesu snimanja materijala Evans je izjavio:

“Bobby je snimio bubnjeve u Njemačkoj sa producentom Waldemarom Sorychtom, koji je surađivao sa grupama Lacuna Coil, Tiamat i Sodom. Bubnjevi su inače okosnica ovog materijala i stvarno razvaljuju. Barend je basove snimio u Nizozemskoj, nekoliko dana prije nego što će krenuti na rasprodanu turneju sa Blind Guardian, a gitare je u Londonu producirao Phil Kinman. Album je masterizirao Ade Emsley koji je remasterizirao cijeli Iron Maiden katalog za iTunes.”

Naslov albuma i pjesme je asocijacija na poznatu bitku iz 1973. godine koja se dogodila tijekom Jomkipurskog rata koji se vodio između Izraela i koalicije arapskih zemalja pod vodstvom Egipta i Sirije. Brojčano slabija strana je u bici izvojevala pobjedu.

tankvalleybigger

Video pogledajte u nastavku.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: