Home SceneInterviews Svoystvo: Ovo nam je kao hobi kojeg nekad smatramo previše ozbiljno (tekst/audio)

Svoystvo: Ovo nam je kao hobi kojeg nekad smatramo previše ozbiljno (tekst/audio)

by Vjeran

Svoystvo su izdali EP kojeg su pustili na internetu

Svoystvo

Prije par dana su izdali EP A Memory Of a Human Being i imali su koncert u Vintage Ind. Baru što je bio dovoljan razlog za razgovor sa gitariston benda Domagojem. Razgovor smo radili i za magazin i za radio metal emisiju Pila Naopako. Cjeli razgovor , a i emisiju možete poslušati u linku na dnu.

“2012. počeli smo bubnjar Jurica Jakuš i ja. Tada smo imali jednu gotovu stvar “Mouzess” i odlučili skupljati ljude. Tako su došli Matija na gitari, Roman na basu i Ivan na vokalu” rekao nam je Domagoj o samom nastanku Svoystva. “EP “A Memory Of a Human Being” smo snimali kod Josipa Pilipića, a miks i master je radio Andreas Šala i zadovoljni smo kako je ispalo” nadodao je Domagoj na priču o nastanku band i EP-a.

“Sada se uglavnom koncentriramo na svirke i na novi materijal” rekao je Domagoj, a na pitanje da li se radi na novom materijalu, on je odgovorio: “Radi se koliko se stigne, zatim se to skuplji i onda raspravljamo o tome. Već postoji nešto sitno novog materijala, nije previše, ali imamo ideje kako ćemo dalje.”

Za sada nisu sigurni hoće li raditi lyrics video ili pravi video spot, jer pravi spot zahtjeva financija. “Planove za bend radimo iz dan u dan, jer svi imamo obaveze sa strane, a ovo nam je kao hobi kojeg nekad smatramo previše ozbiljno. Koncentrirati ćemo se na svirke, pogotovo izvan Zagreba i raditi na novim stvarima”.

Na pitanje da li su zadovoljni metal scenom i koncertima Domagoj nam je odgovorio: “Problem je što je to dosta centralizirano na Zagreb. Problem van Zagreba je u tehničkoj strani. Metal nije plug and play, nego zahtjeva veću angažiranost i bolje poznavanje opreme, što često nije slučaj. Koliko znam u Zagrebu, Rijeci i Splitu se može doći svirati u većem prostoru, a ostalo su bircevi koji baš i nisu pogodni za metal.” 

Intervju sa Domagojem iz Svoystva, kratki razgovor sa Bijelom Kremom, novosti, zanimljivost,…. by Metal Show Pila Naopako on Mixcloud

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: