Home SceneInterviews Stribog: Očekujemo dobru posjećenost i podršku publike na Valhalla metal festivalu

Stribog: Očekujemo dobru posjećenost i podršku publike na Valhalla metal festivalu

by Vjeran

Očekujemo dobru posjećenost i podršku publike

Stribog bend

Metal Jacket Magazine vam želi kroz nekoliko blic pitanja predstaviti većinu bendova koji nastupaju na samom Valhalla festivalu. Bend Stribog svira na četvrtoj večeri festivala u Kset-u.

MJM: Možete li se predstaviti, tko ste i odakle dolazite?

Stribog: Stribog je nastao na ideji koja je tada na našim prostorima bila prva, a folk metal kao žanr je bio relativno nova pojava. Od prve prvih dana do sada neki su se članovi izmijenili ideje oko sviranja su evoluirale, odsvirali smo velik broj koncerata i festivala a od ulaska u studio i snimanja novog albuma nas dijeli koji tjedan. Novi album će najbolje predstavit Stribog jer smo puno naučili i još više izglancali stil i zvuk kojem težimo. Mi smo zagrebački bend kojeg čine Dunja, Tomislav, Ivan, Nikola, Darko i Sergej, te naša session pjevačica Tea.

MJM: Mogu li ovakvi događaji poboljšati sveopću sliku metal glazbe u javnosti?

Stribog: Svaka uspješna realizacija koncerta/festivala metal glazbe je mali korak ka jačanju domaće scene i stvaranju pozitivne slike u javnosti. Zadnjih godina smo svjedoci neuspješnih događanja koja radi pojedinaca unazade napore nas izvođača i ostalih organizatora stavljajući nas u centar negativne medijske pažnje i međunarodnoj sceni ostavlja dojam neozbiljnosti i nesposobnosti inače izrazito potentne scene. Potencijal ovakvog festival za sad ne znamo, to ćemo znat kada zadnji bend odsvira  i kada se vide brojke koje će najbolje opisat ideju za ovakav festival. Osobno se nadam da će Valhalla Metal Festival 2015-u godinu upisat kao prvu godinu održavanja, a ne i kao posljednju.

MJM: Da li ste već sudjelovali na nekim festivalima?

Stribog: Odsvirali smo i neke veće festivale i neke manje festivale koji su svi više manje bili van Hrvatske, no možda najzanimljiviji koncept festivala bio United Bands vs Crowd kojeg smo mi bili dio i kojeg su osnovali svi bendovi koji su nastupali na  festivalu i koji je kroz 2 godine obišao sve veće hrvatske gradove. Nadamo se da ćemo i taj festival jednog dana ponovno pokrenut.

MJM: Kako je došlo do suradnje između vas i organizatora?

Stribog: Kao i sa svakim organizatorom, do suradnje dolazi onda kada obje strane dogovore i prihvate međusobne uvijete i obaveze.

MJM: Što očekujete od Valhalla festivala?

Stribog: Očekujemo dobru posjećenost i podršku publike, dobru medijsku popraćenost tako da u 2016. godini to sve bude na jednoj višoj razini.

MJM: Koji su vam daljnji planovi nakon festivala?

Stribog: Nekoliko dana nakon festivala krećemo snimati novi album, snimati spot za pjesmu, dvije sa albuma. odsvirati što je više koncerata i festivala moguće. Prerano je za nagađat no ovisno o datumu izlaska albuma planiramo napraviti veliku promociju albuma u Zagrebu.

MJM: Zašto ste postali metalci?

Stribog: Zato što nismo imali izbora.

Razgovarao: Marko Vučković

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: