Home News Stone Sour započeli rad na novom albumu

Stone Sour započeli rad na novom albumu

by Mislav Mihaljević
izvor: FB

Stone Sour su ušli u Sphere Studios (North Hollywood, California) kako bi započeli snimanje svog novog albuma čiji je izlazak najavljen tijekom ljeta 2017. za diskografsku kuću Roadrunner Records.

Frontman Corey Taylor nedavno je izjavio kako je bend napisao i snimio demo verzije za 18 novih pjesama koje bi se trebale naći na njihovom šestom izdanju po redu. 

Totalno sam naložen!” – Corey ističe. “Bit će to prvi album na kojem će sudjelovati Johny Chow na bassu i Christian Martucci na gitari. Fantastično je, materijal zvuči kao nešto najbolje što smo dosad smislili. Neopisivo dobra mješavina različitih stilova koje jednostavno obožavamo. Zvuči heavy, onako kako volimo, ali u sebi ima hard rocka, zapravo puno više baca na rock ‘n’ roll i hard rock nego na heavy. Mislim, čak i ima i malo punka u tom svemu. Što je najvažnije, ima toliko energije da će raspoloviti i raznijeti većinu stvari koja bude izdana tijekom ove godine. Eto, toliko sam uzbuđen oko svega!

Progovorio je i o načinu samog snimanja. “Snimiti ćemo to na staromodan način. Skupit ćemo se svi u prostoriji i svi ćemo snimati istovremeno. Imat ćemo energiju koja će kolat s jednog na drugog. Zvučat će kao moderan povratak u prošlost. Uništiti ćemo ljude s tim.

Corey nastavlja dalje: “Koproducirat ćemo ga s našim dobrim prijateljem Jayem Rustonom, koji je radio hrpu stvari s hrpom različitih ljudi. Primjerice, radio je produkciju i miks za Steel Panther, Anthrax i mnoge druge. Također je radio miks i za “House Of Gold And Bones”, dupli album koji smo ranije izbacili. Imamo odličan odnos s njim, stvarno mu vjerujemo i volimo raditi izvor: FB stone sour polas njim. Idemo napraviti vrhunski rock ‘n’ roll album.

Stone Sour su također nedavno izdali i dva EP-a cover pjesama — “Meanwhile In Burbank…” i “Straight Out Of Burbank”, a planirali su izbaciti i treći – “No Sleep ‘Till Burbank”, ali je to zasad ostalo visiti u zraku.

Christian Martucci je tijekom 2015. uletio kao zamjena za Jima Roota, koji je otpušten iz benda pred kraj 2013. jer je odlučio ne otići na turneju kako bi započeo s radom na materijalu za novi album Slipkonta.

Martucci je odsvirao tada turneju umjesto Roota i potvrđen je zatim kao stalan gitarist na facebook stranici benda u ožujku 2015.

S druge strane, Jim Root je svirao na svih pet dosadašnjih studijskih izdanja Stone Soura, uključujući “Audio Secrecy” iz 2010. i “House Of Gold And Bones”, trenutno zadnje autorsko izdanje benda u obliku dvostrukog konceptualnog albuma izdanog u dva navrata, 2012. i 2013.

Kada je bio prisiljen napustiti ulogu gitarista u Stone Souru, nije poštedio komentara one koji su ostali.  Izjavio je kako preostali članovi benda žele postati radio friendly i graditi zvuk u maniri mlitavog i izlizanog pop rocka, te da to nije ono u čemu se on vidi i uz to nadodao da je njegovim bivšim članovima benda postala bitna jedino zarada.

Teške riječi, zar ne?

You may also like