Home News Što se nalazi iza crvenog ogledala?

Što se nalazi iza crvenog ogledala?

by Vjeran

 
Beyond the Red Mirror” će biti njihov dugo isčekivani deseti album. Pripremite se za preplavljivanje osjećaja.

Album je sniman u Twilight Hall studiu u Grefrath, Njemačka, a producirao ga je Charlie Bauerfeind (Saxon, Hammerfall,Helloween). Na ovom albumu su surađivali sa tri zbora iz Praga, Budapest i Boston, te dva orkestra sa 90 članova.

Album prenosi slušatelje od misterioznog crvenog ogledala u dimenziju drugog svijeta u kojem su tirani, bogovi i Sveti Gral, deset pjesama sa “Beyond the Red Mirror” priču stvaraju oko mladog protagonitsta kojeg su slušatelji i čitatelji Blind Guardiana prvi put upoznali prije dvadeset godina u pjesmama “Bright Eyes” i “And the Story Ends” iz 1995.

Hansi Kürsch (pjevač i teksopisac) objašnjava tematiku albuma: “Priča se odvija između naučne fantastike i fantazije. Počinje u 1995 sa našim albumom “Imagination from the Other Side” Dva svijeta od tada su se dramatično promijenila i od nekoliko vrata koja su povezivala dva svijeta ostala su jedna “The Red Mirror”. Ta vrata moraju biti pronađena po bilo koju cijenu.”

band_2015-e1415352851471 (1)

Blind Guardian

Album će vas svakako ostaviti bez daha uz zborove, emocije, harmonije i misterioznost koju na po svom dobrom receptu donosi Blind Guardian. Na pitanje da nam objasne svoja vodeća načela u stvaranja albuma, gitarist André Olbrich je rekao: “Mi želimo da iznenadimo i imresioniramo sa našom muzikom. Današnje vrijeme donosi proizvoljnu i predvidivu glazbu. Mi želimo našu glazbu razvijati.”

Novi album će se pronaći u izdanjima:

 • Jewel Case (10 songs)
 • Limited Edition Digi-Pack (11 songs)
 • Double LP gatefold vinyl
 • Earbook (12 songs plus illustrations, photos, and liner notes)
 • NB-Mailorder-Earbook (12 songs plus illustrations, photos, liner notes + bonus 10’’)

Pjesme na albumu su:

 1. The Ninth Wave
 2. Twilight of the Gods
 3. Prophecies
 4. At the Edge of Time
 5. Ashes of Eternity
 6. Distant Memories (Bonus track on limited edition digi-pack version)
 7. The Holy Grail
 8. The Throne
 9. Sacred Mind
 10. Miracle Machine
 11. Grand Parade
 12. Doom (Bonus track on Earbook version)

Prvo singl će se zvati “Twilight of the Gods” koji će sadržavati i dvije live pjesme sa njihovo koncerta u Wacken Open Air 2011. godine. Hansi je izjavio da je singl prava definicija onog što band je, inovativan, melodičan i brutalan.

beyond_the_red_mirror_jewelcase-e1415366042753 (1)

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: