Home News Steelwing objavio cover i datum izlaska albuma

Steelwing objavio cover i datum izlaska albuma

by Vjeran

Steelwing objavio datum izlaska albuma

steelwingresetcover_0

Šveđani Steelwing će izdati svoj novi album Reset, Reboot, Redeem 20.11. za NoiseArt records. Omot albuma je kreirala Sandra Osterberg Brolin.  Za ovaj album bend je htio imati omot sa izvornim umjetničkim osjećajem i to su postigli sa Sandrom. Omot albuma je izvorno ulje na platnu i na njemu se nalazi ljudska lubanja u gorećim ruševinama grada- simbolika koja bi trebala biti jasna.

Iako je zvuk benda još utemeljen na tradicionalnom heavy metalu, fanovi mogu očekivati i neka iznenađenja. Bend je izjavio da je nakon dva uspješna albuma mogao izabrati lakši put i nastaviti istim smjerom, ali da su sa novim albumom htjeli izazvati sebe i stvoriti nešto mračnije i ambicioznije. U svoj zvuk su ubacili elemente death metala, tehničkog thrash metala pa sve do punk i hardcore utjecaja.

Album je sniman, miksan i koproduciran od strane legendarnog Fred Estbya, bivšeg člana Dismembera. Za novi album bend je tražio zvuk bubnja koji je Fred imao dok je svirao u Dismemberu, a kako su članovi benda ujedno i fanovi Dismembera izbor je bio očit. Konceptualno, Steelwing nastavlja sa post apokaliptičnim temama sa prijašnja dva albuma.

You may also like