Home News Steel Temple otvara Beograd Calling i najavljuje novi album

Steel Temple otvara Beograd Calling i najavljuje novi album

by Vjeran

 
Steel Temple otvara Beograd Calling i najavljuje novi album

steel temple

Heavy metal band Steel Temple je najavio izlazak novog albuma krajem svibnja, a krajem lipnja (29. lipnja) otvaraju Belgrade Calling na kojem sviraju Judas Priest i Helloween.

Steel Temple je osnovan 2000. godine i čine ga: Filip Filipovski – vokal, Darko Popovski “Bluz”’ – klavijature, Deniz Adil – gitare, Marijan Petrovski – bas gitaru i Urosh Veljković – bubnjevi.

Bend je iza sebe imao nekoliko svirki u Skoplju na Rok Festu (gdje je osvojio drugo mjesto publike), a svirao je i na nekim humanitarnim koncertima i klubskima svirkama. Svoj prvi video spot bend je snimio 2002. godine za pjesmu “Rock’n’roll do kraj”. 2003. godine završio je snimanja prvog albuma koji se sastojao od starijh i novih pjesama, i gdje se može primjetiti razlika i evolucija benda od jedne do druge pjesme i od jednog do drugog stila.

Bend je izdao prvi album početkom ljeta 2004. godine. Album je bio naslovljen “Barajki go spasot” (Tražeći spas) prema naslovnoj pjesmi albuma. Na promociji albuma promoviran je i treći video za pjesmu “Wake me”.

Steel Temple je nastupio kao predgrupa na koncertu hard rock legende Whitesnake 2006. godine u organizaciju Avalon Produkcije. 2007. se bend pojavio na tribute albumu legendarnog makedonskog i ex-jugoslavenskog synth pop benda Bastion sa obradom pjesme “Deca Sunca”, pod naslovom “Children of the Sun”. Bend je sudjelovao na oko 10-ak internacionalnih kompilacija. Koncert benda u Havana klubu u Skoplju je profesionalno snimljen u lipnju 2012. godine i izdan je live DVD (postali smo prvi makedonski bend koji je projektirao svoj koncert na promociji DVD-a u Kinoteci Makedonije).

Novi je album snimljen i kako je najavljeno trebao bi kroz jedno dva mjeseca da ugleda svijeto dana. Dosta sviraju po Makedoniji, a jedna od najboljih svirki benda je bilo ljeto 2013. u Petrich, Bugarska, na Petrich Rock Fest. Bend ce imati samostalan koncert u Solunu u Grčkoj, 5. travnja u  8Ball Club u kojem su svirala svjetska metal imena. Na Belgrade Calling bend će promovirati svoji novi album. Značajno je naglasiti da će se pojaviti na kompilaciji ”Voices Of The Underground” od Miner Recordings sa pjesmom ”Nobody’s Slave” koja se nalazi na nadolazećem albumu.

Piše: Vjeran Birimiša

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: