Home News Sons of Apollo objavio europsku turneju; u Plovdivu će svirati s orkestrom

Sons of Apollo objavio europsku turneju; u Plovdivu će svirati s orkestrom

by Metal Jacket

Sons of Apollo je nova prog metal supergrupa koja se sastoji od bivših članova Dream Theatera Mikea Portnoya i Dereka Sheriniana, bivšeg gitariste Guns n Rosesa Rona Thala, basista Billyja Sheehana i vokalista Jeffa Scotta Sotoa koja će nastupiti zajedno s orkestrom za vrijeme njihovog koncerta u Plovdivu u Bugarskoj 22.rujna 2018.g. Portnoy kaže da će nastup benda biti podijeljen na dva dijela od kojeg će jedan biti “za posebene covere” te da će se koncert snimati za budući CD/DVD live release. 

Opeth i Paradise Lost također su nastupili prije s orkestrom na svojim koncertima, ujedno su Apocalyptica i Asia učinili isto. 

Po Wikipediji, rimsko kazalište u Plovdivu (koji je i ujedno 2.najveći grad Bugarske ) je jedno od najsačuvanijih antičkih kazališta u svijetu. Sagrađeno u 1. stoljeću, kazalište je imalo kapacitet da ugošćuje 5000 d0 7000 gledatelja. 

U zadnjem intervjuu s čileanskim Video Volanteom, Portnoy je izjavio da je nastavio dalje kad je završio turneju sa Shattered Fortressom (grupa koju je Portnoy osnovao kako bi u komemoraciju svoga 50.rođendana odsvirao “Twelve Step Suite” od Dream Theatera u odabranim koncertima po svijetu). Portnoy kaže: “To je kao svršetak. Ne planiram se vraćati na stvari/materijale Dream Theatera, nisam se vraćao na to otkad sam otišao iz benda pa je ovo stvar koja se događa jedanput za mene i za fanove da napokon to iskusimo.” 

Portnoy se distancirao od komentara za vrijeme intervjua s May The Rock Be With You dok su Shattered Dreams imali turneju u Australiji. Portnoy je na to rekao: “Vjerojatno ću se vratiti na stvari sa Sons Of Apollo koje smo Derek i ja zajedno odradili (dok smo bili u Dream Theateru) tako da i dalje imam tu slobodu da radim što god hoću.Ako želim neku pjesmu odsvirati tu i tamo ,da ,ali sa sigurnošću mogu reći da je ovo zadnji put da sam odradio punu turneju s koncertima u kojem smo odsvirali pjesme Dream Theatera.” 

Prvi album supergrupe Sons Of Apollo, “Psychotic Symphony”, izašao je 20.listopada preko InsideOut Musica.

You may also like