Home News Soilwork bez bubnjara koji je otišao Megadethu još jače naprijed

Soilwork bez bubnjara koji je otišao Megadethu još jače naprijed

by Kastelan

Švedski metalci iz Soilworka najavili su kako se rastaju sa dugogodišnjim bubnjarom Dirkom Verbeurenom, jer se on pridružuje MEGADETHu. Verbeuren već neko vrijeme nastupa sa Megadethom, od Rock On The Range festivala u svibnju, kada se pred pozornicom okupilo 40 000 obožavatelja.

Björn “Speed” Strid, pjevač Soilworka komentirao je objavu Megadetha da im se Dirk pridružuje: “Želim mu mnogo sreće i htio bi mu se zahvaliti za 12 prekrasnih godina koje je proveo s nama. Zajedno smo stvorili glazbenog diva, pogurnuli jedni drugima granice i otišli dalje od svačijih očekivanja.”

Strid dalje govori kako ovo nije kamen spoticanja te će sa Soilworkom nastaviti žestoko i da ostaju vjerni svojem zvuku. “Smatram da je Soilwork zadnjih godina našao novu snagu te ovo više gledam kao novi početak sa ili bez Dirka (koliko god to bio cliché).” Nastavlja: “Godinama već radimo, te se nadamo da će svi naši obožavatelji prepoznati staru snagu u nama, jer vjerujte mi, ja ju osjetim duboko u sebi.”

“Dok izdajemo albume nećete zaboraviti Soilwork” dodaje: “Ponovno i ponovno iznenađujemo sebe i slušatelje razvitkom glazbe i teksta. Ponosni smo svojih korijena i obožavatelja koji nas prate kroz godine.”

Na prazno mjesto bubnjara Soilworka sjeo je Bastian Thusgaard, bubnjar THE ARCANE ORDERa, kojeg se moglo vidjeti na pozornici od početka festivalske sezone.

Verbeuren je svoj odlazak prokomentirao kao najbitniju ali i najtežu odluku u životu. “Kada sam dobio ponudu pridružiti se Megadethu, san iz djetinjstva mi se ostvario. Bio sam presretan i nisam mogao vjerovati svojim ušima. Ipak Soilwork su moja obitelj i ne bih mogao napraviti taj korak bez njihovog odobrenja. Björn, Sven, David, Sylvain i Markus su mi dali sve što sam mogao tražiti i zahvalan sam im na tome. Daveu Davidu i Kiku moram zahvaliti za topli doček, a Chris Adleru za to što me upoznao sa ekipom iz Megadetha.”

Soilwork su osim velikih koncerata najavili kolekciju rijetkih snimki pod imenom “Death Resonance” koja izlazi 19. kolovoza putem Nuclear Blasta.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: