Home Scene Slovenski MIST potpisao za Soulseller Records!

Slovenski MIST potpisao za Soulseller Records!

by Vjeran
Mist-2014

Mist

“Proteklih nekoliko mjeseci radili smo na EP-u, koji će biti objavljen ove zime, i s ponosom te uzbuđenjem objavljujemo da nam je ponuđen ugovor s nizozemskom izdavačkom kućom Soulseller Records. Radujemo se ovome početku novog poglavlja na našem glazbenom putovanju, podižući cijelu priču na višu razinu”, izjavljuje slovenski band MIST.

EP album s četiri pjesme biti će objavljen tijekom zimskih mjeseci na CD-u, vinilu i u digitalnoj formi. Uz to izdanje, Soulseller Records se obvezao objaviti i nadolazeća dva full-length albuma grupe MIST.

7. studenog će isto kod Soulseller Records u limitiranoj nakladi izaći i 7″ EP / digipack MCD “Mist”, koji uključuje njihov demo iz prošle godine.

MIST je ženski doom metal band iz Ljubljane, osnovan 2012. godine. Svoju glazbu stvaraju pod utjecajem legendarnih bandova poput Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus, itd.

Band je izbacio svoj prvi demo jednostavnog naziva “Demo 2013” u studenome prošle godine, i već je tri puta ponovljeno izdanje na CD-u zbog velikog interesa publike. Demo se još uvijek može skinuti po principu daj-što-daš na njihovom Bandcampu: https://mistdoom.bandcamp.com/album/demo-2013.

MIST je dosad dobio mnogo obećavajućih recenzija i često je puštan u radio emisijama diljem svijeta. Iako je riječ o relativno mladom bendu, dosad su već nekoliko puta bili predgrupe velikim bandovima poput Uncle Acid & The Deadbeats, Helstar, Officium Triste, Ophis i Cauchemar, te su svirali po Austriji, Italiji, Belgiji i Nizozemskoj.

Band se upravo vratio sa Malta Doom Metal Festivala na Malti, a sljedeči vikend će nastupiti na poznatom Hammer Of Doom Festivalu u Njemačkoj.

Za sledeću godinu MIST planiraju napraviti proboj i po regiji odnosno prostorima bivše Jugoslavije, gdje do sada još nisu imali prilike svirati. Svi zainteresirani promotori i organizatori mogu se slobodno javiti na sledeću kontaktnu adresu:mist.doom@gmail.com.

  • Nina Spruk (vokal)
  • Ema Babošek (gitara, prateći vokal)
  • Blaž Tanšek (gitara)
  • Neža Pečan (bas)
  • Mihaela Žitko (bubanj)

https://www.facebook.com/mist.doom
http://mistdoom.bandcamp.com/
http://mistdoom.tumblr.com/

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: