Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: SLOANWALL i GAME ZERO u Mario baru u Bjelovaru

Izvještaj i galerija: SLOANWALL i GAME ZERO u Mario baru u Bjelovaru

by Vjeran

26.11. u subotu u Mario baru se odigrao još jedan od sjajnih žestokih happeninga koje prati malobrojna, ali odana publika, koja se sigurno zabavlja najbolje u gradu.

Poseban gušt je kad slučajno stigneš par sati ranije i uletiš na tonsku probu predgrupe, i lijepo počneš divljati u praznom klubu, jer je groove tako dobar….Sloanwall, relativno mladi zagrebački stoner/groove band, koji zajednički radi od 2015. upravo je tako djelovao na moju malenkost. Nade za nasup su se definitivno probudile, par sati kasnije bile su u potpunosti ispunjene. Naravno, ako čovjek voli ovaj žanr….

Sloanwall (5)

Sloanwall

SLOANWALL je fenomenalno, kompaktno i sigurno odradio ovu svirku, bez ikakve zamjerke bilo sa sviračke, zabavljačke, komunikacijske ili bilo koje strane. Žestoki napad ritmovim i rifovima, upravo sjajan vokal kao rođen za ovaj tip glazbe, sve u svemu – 10-ak autorskih stvari i jedna obrada i Stoanwall nas je ostavio željne još….pa smo i ižicali jedan bis. Nije česta pojava za predgrupu, zar ne?

Sloanwall čine Fran Sutlić – vokal, Robert Polak – gitara, Matija Sarić – gitara, Bruno Aljinović – bas, Juraj Sarić – bubnjevi te Ivan Pavin – sound engineer, koji su ranije svirali po drugim bandovima, a okupili su se kao sadašnji band 2015. Snimili su svoj prvi EP “Dawn of Light” sa 4 stvari, a upravo ovaj vikend ulaze u studio snimiti i drugi. Kako je sklonost publike ovom žanru u porastu, a Sloanwall je isporučuje upravo savršeno, nadamo se da će u skoroj budućnosti sve više svirati i pročuti se i izvan naših granica.

Set lista:

 1. Psyche
 2. Boogie Monster
 3. Scene of Faith
 4. Beauty and the Drunk
 5. Cover od Kyussa – Supa scoopa and the mighty scoop
 6. Dawn of Mind
 7. Metalheads
 8. Raw Law
 9. Soul Asleep
 10. Tank
 11. Profiter

Nakon Sloanwalla nastupili su headlineri GAME ZERO, talijanski hard/metal band koji je tim nastupom završio istočnoevropsku turneju po Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj , Mađarskoj i Hrvatskoj. Kako to često biva s relativno nepoznatim bandovima, tijekom turneje su prilično kuburili s publikom, ali je u Bjelovaru dobro zagrijana publika to bar donekle nadoknadila.  Svirački bez zamjerki, dobar voklal, uvježbani i kvalitetni, a vjerojatno i dodatno potaknuti izazovom koji je postavio support, Game Zero su odsvirali jedan solidan koncert, koji je pokrenuo publiku i izazvao traženje biseva, pa smo bili nagrađeni sa čak tri, između ostalog i coverom Enter Sandman.

Game Zero čine Mark Wright – vokal, AlexIncubus – ritam gitara ( bivši gitarist “Theatres Des Vampires”), Domino – lead gitara i Dave J – bubnjevi. Nastali su 2013., a 2015. objavljen im je prvi album “Rise” za izdavača Agoge Records.

Zanimljivo je spomenuti da im je sljedeće na rasporedu svirati support  SABATONU 18.12. u Litvi.

Set lista, otprilike:

 1. The City With no Ends
 2. It`s Over
 3. Now
 4. Fallen
 5. Don`t Follow Me
 6. Time is Broken ( Rise)
 7. Lions and Lambs
 8. Purple
 9. Unbreakable
 10. Look at You
 11. Escape
 12. Enter Sandman, Metallica cover

Tekst i foto: Amalija Kranjec

You may also like

%d bloggers like this: