Home News Sjećanje na Nicole Bogner (1984-2012)

Sjećanje na Nicole Bogner (1984-2012)

by Ivona Bogner
Visions of Atlantis

Fascinirani Atlantidom, Werner Fiedler, Thomas Caser, Christian Stani, i Chris Kamper, 2000. godine došli su na ideju da osnuju konceptualni bend. Pridruživanjem mezosoprana, Nicole Bogner, koja je tada imala samo šesnaest godina, austrijski sympho power metal bend Visions of Atlanstis počeo je s radom, a prvi demo Morning In Atlantis objavljen je iste godine. Godina 2001. donijela je ugovor za TTS Music/BlackArrow Productions pa je već sljedeće svjetlost dana ugledao i debi album Eternal Endless Infinity.

U studenom 2004. godine pod okriljem kuće Napalm Records u prodaji se našao i drugi album Cast Away. Tek tada bend je snimio svoj prvi video i to za pjesmu Lost koji se emitirao na kanalima MTV i VIVA. Poslije promotivne turneje albuma po Europi, Nicole je napustila bend. 

Vijest od smrti Nicole Bogner, nekadašnje pjevačice benda Visions of Atlantis, službeno je objavljena 6. siječnja 2012. godine. Umrla je u dvadeset sedmoj godini života poslije duge borbe s bolešću.

Visions of Atlantis se povodom smrti Nicole Bogner izjasnio: ”U dubokoj žalosti i s najvećim poštovanjem, obavještavamo sve obožavatelje benda Visions of Atlantis da je naša nekadašnja pjevačica Nicole Bogner preminula u dvadeset sedmoj godini poslije duge borbe sa teškom bolešću. Bend je šokiran zbog gubitka člana porodice Visions of Atlantis, ali istovremeno želimo izraziti zahvalnost ne samo za pet godina provedenih u bendu, već i višegodišnje prijateljstvo unutar i van Visions of Atlantis. Bez Nicole bend nikad ne bi ni bio osnovan. Njen jedinstven glas i ličnost bili su sastavni dio Visions of Atlantis. Njenom smrću umro je i dio Visions of Atlantisa.”

Iako je u bendu provela samo pet godina, Nicole je ostavila veliki trag u svijetu metala.

Prema njenoj želji je na sahrani puštena jedna od omiljenih joj pjesama Boote in der Nacht iz mjuzikla Elisabeth. Bend je svoj peti studijski album Ethera (2013.) posveto Nicole.  

You may also like