Home News Shine On je novi video spot Overkilla

Shine On je novi video spot Overkilla

by Vjeran
Overkill

Pjesma Shine On se nalazi na osamnaestom studijskom albumu Grinding Wheel”. Materijal je objavljen  10. veljače u izdanju Nuclear Blasta. Producirao i miksao ga je Andy Sneap (Testament, Exodus), dok je omot izradio Travis Smith (Nevermore, Opeth).

Recenziju albuma možete pročitati OVDJE.

Popis pjesama:

  1. “Mean Green Killing Machine”
  2. “Goddamn Trouble”
  3. “Our Finest Hour”
  4. “Shine On”
  5. “The Long Road”
  6. “Let’s All Go To Hades”
  7. “Come Heavy”
  8. “Red White And Blue”
  9. “The Wheel”
  10. “The Grinding Wheel”

Album možete naručiti ovdje.

Bobby “Blitz” Ellsworth, vokal thrash metal veterana Overkill, nedavno je u intervjuu za Metal Shock Finland objasnio zašto njegov bend nije dio “velike četvorke”. On smatra kako samo “četvorka” može prodati toliko albuma i napuniti svaku arenu. Opisao je to kao igru brojevima.

Kad bolje razmislimo, i jest igra brojevima jer je frontmen Megadetha, Dave Mustaine proširio “četvorku” na “petorku” s Exodusom, koji je oduvijek smatrao jedinstvenBobby Blitz Ellsworthim.

Doduše, gitarist Exodusa, Gary Holt je izjavio kako bi “velika četvorka” mogla lako postati “velika sedmorka” kad bi među njih uvrstili Exodus, Testament i Overkill.

Vratimo se Blitzu. On je uz sve to dodao i staru njemačku školu – Kreator, Destruction i Sodom. Na kraju je ponovio kako je “velika četvorka” tu gdje je samo zato što su prodali najviše albuma. Što se tiče kvalitete glazbe, istaknuo je da posljednji albumi Exodusa zvuče jednako dobro kao i prvi dok se Metallica ponovo traži. S druge strane, gitarist Metallice, Kirk Hammett, ne može vjerovati koliko je Metallica popularnija od ostale “četvorke”.

Zaključak je jednostavan. Exodusov prvi album Bounded By Blood iz 1985., jednako je dobar kao i Kill ‘Em All jer su u to vrijeme svi svirali što su htjeli i što se nije moglo čuti na radiju. Bila je to mala grupa ljudi koja nije dozvoljavala pozerima da priđu. Nekad je bila velika čast biti dio “velike četvorke”, danas je to samo igra brojevima u kojoj Overkill ne želi sudjelovati.

Subscribe on MJM YouTube ChannelSubscribe

You may also like

%d bloggers like this: