Home News Shane Drover progovorio o odlasku iz Megadetha, budućnosti metala, Larsu, Napsteru!

Shane Drover progovorio o odlasku iz Megadetha, budućnosti metala, Larsu, Napsteru!

by Vjeran

Shane Drover progovorio o odlasku iz Megadeatha i budućnosti metala!

Shane Drover

Prije nekoliko mjeseci bubnjar Shane Drover  i gitarist Chris Broderick napustili su Megadeath  pa potom osnovali bend Act Of Defiance. Razlog odlaska je želja samostalnošću  u stvaranju vlastite glazbe, tvrdi Drover. O Megadeathu kao bendu rekao je sve najbolje, proveo je puno lijepih trenutaka i stekao iskustvo. No, Megadeath je bend Davea Mustaina i njegova je zadnja riječ po pitanju skladanja i teksta, stoga je Drover jednostavno želio raditi po svome, pa je osnivanje bend bio logičan put. Drover osim bubnjeva svira i gitaru,piše tekstove i radi aranžmane pjesama.

Za Metal Braniac podcast, iznio je svoje mišljenje o metalu nekad i danas. Smatra da je danas najbolje vrijeme za metal glazbu od 80-tih gledano iz umjetničkog kuta. Europa je puna koncerata, Južna Amerika još jača,osvajaju se svi kontinenti zahvaljujući novim generacijama fanova. Ključnu razliku između starijih i mlađih vidi u kupovini proizvoda.

U 80-tima su se albumi plaćali, a danas zahvaljujući web servisima, glazba se besplatno skida i dijeli, što ubija cijelu industriju te uzrokuje neke negativne čimbenike za mlade bendove. Danas nitko neće financirati turneju ako ne prodate dovoljno albuma, sa druge strane nijedna kuća neće potpisati novi album ako prvi nije uspješan, tako da nema vremena za pokušaje i pogreške.

Drover je ogorčen zbog krađe glazbe, ali ne zna i ne može ponuditi odgovor na pitanje, kako to sve promijeniti. Ističe da to što su današnje generacije navikle na besplatnu konzumaciju glazbe, ne opravdava čin krađe nečijeg djela. Podsjetio je na sudski spor u kasnim 90-tima između Metallice i web servisa Napster, u kojem su članovi benda tužili Napster zbog objavljivanja demo snimke I Dissapear koja je trebala biti soundtrack u filmu Nemoguća misija. Lars Urlich je tada iznio optužbe na sudu ne samo zbog te pjesme, nego i kompilacija albuma koji su bili dostupni za besplatno skidanje. Ovo je bio prvi veliki slučaj da bend tuži web servis za skidanje i dijeljene glazbe. Drover potpuno podržava čin Urlicha i Metallice, optužujući takve web servise za pad prodaje albuma. Takav oblik krađe smatra jednakim onomu da ukradete CD iz trgovine. ”Jednino što ostaje a ne može se ukrasti su koncerti, možete gledati koncert na You Tubeu, ali kad ste tu uživo, to je neusporedivo”, zaključuje Drover.

Njega i ostatak benda očekuje promocija debitantskog albuma Birth And The Burial koji je objavljen 21. kolovoza  u izdanju Metal Blade Recordsa.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: