Home News Sequence je izdao svoj treći spot Identity

Sequence je izdao svoj treći spot Identity

by Vjeran

Bend Sequence je izdao svoj treći spot koji je sniman za pjesmu Identity. Ova pjesma se pojavila na albumu Faith In Me koji je digitalno distribuiran od Universal Musica i dostupan je na stream web siteovima.

Momci iz grupe Sequence nisu mnogo čekali nakon drugog spota, klip za pjesmu Riverside izdali su prošle godine u listopadu. Za pjesmu Riverside spot su snimali u malom klubu, gdje su često imali i koncerte, a u spotu za Identity su htjeli prikazati atmosferu na koncertima, tako da ovaj klip upada u kategoriju “live music video”. Kod sklapanja klipa su koristili snimke sa koncerata odsviranih u 2016.

U klipu se vide koncerti sa proljetne turneje koja se odvijala u 6 zemalja. Tu upadaju Češka, Njemačka, Mađarska, Rumunjska, Slovačka i Srbija gdje smo svirali u raznim klubovima i festivalima.

Aron, gitarista benda, nam je rekao nešto više o koncertima:

“Prošle godine smo imali 22 koncerata i tada smo koristili kamere. Imali smo dva koncerta sa Jinjerom, bili smo u Njemačkoj, Českoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i u Srbiji. Svaki koncert smo snimali i tako smo na kraju uspjeli da sklopimo i izbacimo novi spot.”

U klipu je interesantno da se na mnogim snimkama vidi prethodni gitarista benda, Daliel Šandor, koji je tokom turneje bio prinuđen napustiti bend. Na njegovo mjesto je došao Zoltan Kereš David, koji je prethodno svirao kao bas gitarista na turneji.

 

YouTube Channel: http://tinyurl.com/godl7cx

Deezer: http://tinyurl.com/gwd4ahy

Google Play: http://tinyurl.com/jmul6yq

You may also like