Home News Rudra objavljuju novu pjesmu i predstavljaju naslovnicu albuma!

Rudra objavljuju novu pjesmu i predstavljaju naslovnicu albuma!

by Kastelan
izvor: band

Singapurski pioniri tzv. Vedskog metala Rudra napokon su izdali novi single i predstavili naslovnicu svojeg osmog studijskog albuma pod imenom “Enemy of Duality“. Album je zahtijevao mnogo pripreme i dugo izučavanje starih spisa, te se time pokazuje kao najveći pothvat ovog benda.

Rudra su tokom godina zaradili kultni status u svojoj zemlji te imaju vjernu publiku koja ih prati u stopu zadnja dva desetljeća. U svojim skladbama koristili su tradicionalne instrumente poput Sitra, Tabla, Didgeridooa, a svoje melodije i tekstove vuku iz najranijih vremena indijske mitologije. Sa dubokim književnim i filozofskim temama tekstova, ovo će biti prava poslastica za svakog ljubitelja egzotičnih zvukova i ideja.

All rights reserved

Single pod nazivom “Slay the demons of duality” je frontman Kathir prokomentirao: “Single je inspiriran tekstom pod nazivom Mandukya Karika. Ti stihovi na Sanskrtu recitirani su na početku i kraju pjesme. Pjesma progovara o ljudskim strahovima, o raznim oblicima koje pridajemo zlu. Naime mnoge vjere stvaraju sliku dobra i zla kao polarne suprotnosti, kao crno i bijelo.


Najavljen putem Transcending Obscurity – Asia, prednarudžbe možete napraviti ovdje:
www.tometal.com/store
http://rudrametal.bandcamp.com

A bend putem društvenih medija možete pratiti
Facebook | Website | Twitter

You may also like