Home News Ronnie Romero će pjevati u Ritchie Blackmore Rainbowu

Ronnie Romero će pjevati u Ritchie Blackmore Rainbowu

by Vjeran

Ronnie Romero će pjevati u Ritchie Blackmoreovom Rainbowu

Ronnie Romero

Legendarni gitarist Ritchie Blackmore izvoditi će Rainbow i Deep Purple materijal na zasada četiri koncerta u Europi iduće godine. Nastup u Velikoj Britaniji održat će se u subotu, 25. lipnja na lokaciji Genting Arena u Birminghamu. To će biti prvi Blackmoreov rock koncert u Velikoj Britaniji u periodu od preko 20 godina. Dva koncerta u Njemačkoj održati će se na Monsters Of Rock festivalu u petak, 17. lipnja na lokaciji Freilichtbühne u Loreleyu i u subotu, 18. lipnja na Festplatz am Viadukt u Bietigheim-Bissingen.

Ritchiu će se pridružiti pjevač Ronnie Romero (LORDS OF BLACK), klavijaturist Jens Johansson (STRATOVARIUS), bubnjar David Keith (Blackmore’s Night) i basist Bob Nouveau (poznatiji kako Robert “Bob” Curiano, ex-BLACKMORE’S NIGHT).

O  tome kako je dobio poziciju, rođeni čileanac Romero kazao je za Rafabasa.com: “Ne znam koliko dugo sam bio na njihovoj listi, ali kontaktirali su me prije nekoliko mjeseci, na početku ljeta, da me obavijeste o prilici za audiciju. Izričito se sjećam tog “prvog dana” i prvog “bok”, radio sam normalne dnevne aktivnosti i dobio email od Ritchia Blackmorea osobno, što je bilo teško za probaviti, trebalo mi je nekoliko dana, čak tjedana da shvatim što se dogodilo.”

Romero se također osvrnuo na nedavne komentare Ritchia kako je njegov vokalni stil “hibrid između Ronnie James Dia i Freddia Mercurya.” Rekao je: ” Samo pomislim na to kako se osjećam sretnim, ne samo zato što sam dobio mjesto u bendu, nego kako su me uopće pronašli. Ima toliko dobrih pjevača na cijelom svijetu. Od prvog kontakta, potrudio sam se što sam bolje mogao da dobijem poziciju. Uvijek sam vjerovao u sebe, a s podrškom obitelji i bliskih prijatelja još više. Što se tiče njegovih riječi, mogu samo biti zahvalan, postavio je letvicu jako visoko sa svojim opisom. (smijeh) No također sam zadovoljan što vjeruje da ja mogu izvršiti ovako veliki zadatak.”

Audio djelovi pjesama koje će se pojaviti na drugom albumu LORDS OF BLACKA možete poslušati  ovdje:

Blackmore planira snimiti predstojeće nastupe za live izdanje.

Blackmore je napustio rock nad roll scenu 1997. godine da bi osnovao srednjovjekovni folk bend nazvan BLACKMORE’S NIGHT sa tadašnjom djevojkom , a sadašnjom ženom Candice Night. Od tada BLACKMORE’S NIGHT izdao je devet studio albuma, a posljedni nazvan “All Our Yesterdays” izašao je 18. rujna 2016. godine.

Tijekom zadnjih nekoliko mjeseci, RAINBOW je bio česta tema glasina o reunionu iz razloga što je Joe Lynn Turner (koji je bio vokal Rainboew od 1980. do 1984. i Deep Purplea od 1989. 1992.) u više navrata tvrdio da Blackmore “žudi” za sviranjem rock glazbe i da je bio u razgovorima sa Ritchiem o ponovnoj suradnji.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: