Home News Ritchie Blackmore objavio postavu benda s kojom će nastupati

Ritchie Blackmore objavio postavu benda s kojom će nastupati

by Vjeran

Ritchie Blackmore objavio postavu benda s kojom će nastupati 

Ritchie Blackmore

Legendarni gitarist Ritchie Blackmore će izvoditi materijal bendova Rainbow i Deep Purple sljedeće godine po Europi. Koncert u Britaniji će biti održan u subotu, 25. lipnja kod Genting Arena u Birminghamu. Nastup će biti prvi u U.K. nakon više od 20 godina.

U Njemačkoj će održati dva koncerta, Monsters of Rock festival u petak 17. lipnja, 2016. kod Freilichtbühne u Loreley i 18. lipnja u Festplatz am Viadukt u Bietigheim-Bissingen.

Pridružit ćemu se Lords of Black pjevač Ronnie Romero, klavijaturist Stratovariusa Jens Johansson i bassist i bubnjar benda BLACKMORE’S NIGHT, David Keith i Bob Nouveau.

Pričajući sa Billboard.com:” Imam 70 godina, pa mi je baš došlo da sviram malo rock ‘n’ rolla par dana. Imat ćemo dogovorene barem četiri ili pet datuma, najvjerojatnije u Engleskoj, Njemačkoj i Švedskoj, i samo ćemo svirati stare stvari od Purplea i Rainbow. Radim to za fanove, iz nostalgije i pjevač je jako dobar; spoj Ronnie James Dia i Freedy Mercurya. Tako ćemo otkriti svima jednog novog pjevača i siguran sam da će postati poznat po svom glasu.”

Blackmore je prestao sa sviranjem rocka i osnovao medieval folk bend pod nazivom BLACKMORE’S NIGHT sa svojom sadašnjom ženom Candice Night i izdali su dosad devet studijskih albuma.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: