Home ReviewsConcerts Riistetyt i Bugarska Skupština odgovorni za treći Hardcore Holocaust!

Riistetyt i Bugarska Skupština odgovorni za treći Hardcore Holocaust!

by Mislav Mihaljević

Dok se većina Osijeka utapala u jadu i depresiji ponedjeljka, neznatan broj pojedinaca našao je način da ga metkom u glavu pošalje u nepovrat. Oružje iz kojeg je ispaljen metak bilo je “Hardcore Holocaust Vol. 3“, a atentatori ponedjeljka bili su finski Riistetyt i osječka Bugarska Skupština. U prizemlju Exita odjekivali su zvuci slušaone žanrovski prikladne samom događaju koji je bio najavljen za 20h. Lagano se počela skupljati ekipa koja je svojim dolaskom odlučila podržati ovu ideju i počastiti bendove svojim interesom za njihov autorski rad. 

Negdje oko 21:30h koncert je i formalno započeo kada je Bugarska Skupština krenula s uvodnim taktovima koji su unijeli nemir među prisutne, a to sve su dodatno začinili komentari njihovog pjevača/basista između pjesama na koji je publika veoma dobro reagirala. Novina kod ovog benda otkad sam ih zadnji put slušao jest nedavna promjena u njihovom sastavu. Odrješavanjem jednog člana, s tri gitare vratili su se na dvije i ponovno postali četveročlani hardcore kolektiv. Svojim autorskim pjesmama koje su miks hardcorea i metala uvijek zarade odličan feedback kod domaće osječke ekipe. Posebno još treba istaknuti i bubnjara koji se prije nekoliko dana ozlijedio na skejtu, nakon toga zaradio i temperaturu, a vrhunski i spremno odradio koncert. 

Bugarska Skupština – setlist:

  1. Intro
  2. Alergičan na svjež zrak
  3. Čista energija
  4. Osijek Hardcore
  5. Psi/Put
  6. Ispred ogledala
  7. Bukkake
  8. Mrzim preseravanje
  9. Ne možeš me slomiti
  10. Značenje HC ponosa

Nakon Bugara, uslijedila je kratka pauza za predah i zato vrijeme su se na binu popeli Finci koje svojim specifičnim izgledom nije bilo nimalo teško razlikovati od nas ostalih koji smo bili tamo. Slično kao i njihov domaći support, Riistetyt (što bi na našem jeziku otprilike značilo “lišen” ili “eksploatiran”) su bez zadrške krenuli makljažom mješavine hardcore punka i metala i publika kao da nije imala pauzu između bendova. Najupečatljiviji član ovog također četveročlanog benda je njihov pjevač koji ima izvrstan kontakt s publikom, čak u tolikoj mjeri da gotovo nogom nije ni kročio na binu nego je 90% seta pjevao među okupljenom dobro raspoloženom ekipom. Mikrofon je dijelimo s najupornijim pojedincima gdje treba odvojiti i nenadani “duet” s pjevačem Bugarske, tako da smo i sinoć imali prilike svjedočiti suradnji između bendova što je uvijek lijepo za vidjeti. Nakon bisa na koji ih je publika natjerala, Finci su se zahvalili na odličnoj atmosferi, a pjevač se uz poprilično jak napad kašlja veoma brzo izgubio iz podruma kluba. 

Nakon ovakve marisane od koncerta, jednake pohvale se mogu uputiti u smjeru bendova, organizatora  i publike,a svima njima će biti zajedničko da su najdepresivniji dan u tjednu izdemolirali do neprepoznatljivih granica i poslali ga po šibice. Nakon izlaska iz Exita strusio sam dva masna bureka s mesom i odsad se zalažem da se to prakticira poslije svakog odličnog koncerta.

Tekst i foto: Mislav Mihaljević

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: