Home News Richard Z. Kruspe (Rammstein) gostujući vokal pjesme “Move It” japanskog gitariste i pjevača Tomoyasua Hoteia

Richard Z. Kruspe (Rammstein) gostujući vokal pjesme “Move It” japanskog gitariste i pjevača Tomoyasua Hoteia

by Vjeran

hoteimoveitcdRichard Z. Kruspe (RAMMSTEIN, EMIGRATE)  gostujući je vokal pjesme “Move It” japanskog gitariste, pjevača, tekstopisca i producenta, Tomoyasua Hoteia, poznatog po glazbenoj temi “Battle Without Honor Or Humanity” iz filma Kill Bill.

Move It” je u stvari singl sa dvije pjesme, a osim numere “Move It“, na njemu se nalazi i remix pjesme “Hounds” kojeg je uradio Olly Burden, poznat po tome što je surađivao sa grupom THE PRODIGY na njihovim najuspješnijim albumima. Osim što je objavljena kao singl, pjesma “Move It” se nalazi na Hoteievom debi albumu  “Strangers” koji je tokom prošle godine objavljen za Spinefarm, a koji nam predstavlja svu raznolikost Hoteia kao tekstopisca i virtuoznog gitariste. Ostali gosti albuma su Iggy Pop (pjesma “How The Cookie Crumbles“), Matt Tuck iz BULLET FOR MY VALENTINE (pjesma “Kill To Love You“), te Shea Seger na electro-blues pjesmi “Texas Groove“.

Tomoyasu Hotei je u svom rodnom Japanu prodao više od 40 milijuna ploča. Tokom karijere surađivao je sa Bowijem, Andy Mackayom iz grupe ROXY MUSIC, grupama INXS i BLONDIE, a nastupio je i sa Stonesima na njihovoj turneji povodom 50. godišnjice postojanja.

Hotei je nedavno priveo kraju svoju europsku turneju, a trenutno se nalazi na turneji po Japanu. Video za “Move It” pogledajte u nastavku.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: