Home ReviewsConcerts Izvještaj & galerija: Sabaton, Accept i Twilight force rasturili Dom Sportova u Zagrebu!

Izvještaj & galerija: Sabaton, Accept i Twilight force rasturili Dom Sportova u Zagrebu!

by Ines Siuc

Twilight Force (12)

U ponedjeljak, 13. ožujka 2017. u Domu Sportova u Zagrebu imali smo priliku slušati moćni trio Twilight Force, Accept i Sabaton.

Točno na vrijeme na pozornicu je stupio švedski power metal bend Twilight Force. Mnogo je truda uloženo u tematski prilagođene kostime benda, pa su tako članovi obučeni u vilenjake, mračne čarobnjake i ostala stvorenja fantasy tematike. Budući da se radilo o prvom bendu večeri, njihova je setlista bila najkraća, ali su dobiveno vrijeme popunili interakcijama sa publikom i među članovima benda. Tako su često pozivali publiku na razne aktivnosti, a možda je vrhunac takvog nastupa bio trenutak u kojem su klavijaturist i pjevač publiku “podijelili” između sebe na pola te se natjecali čiji će dio publike biti glasniji.

Nakon vrhunskog zagrijavanja i  promjene scenografije, na pozornicu dolaze legende heavy metala, Accept. Otvorili su nastupa sa novijom stvari, “Stampede”, a atmosferu su pošteno zagrijali sa starijim hitovima “Restless and Wild” te “London Leatherboys”. Pjesme su se mijenjale brzo i žestoko pa su takoAccept (6) uslijedili i “Final Journey”, “Princess of the Dawn” i “Fast as a Shark”, a publika je u bila u potpunosti obuzeta možda najvećim bendovim hitom, “Metal Heart”. Odličnu reakciju dobio je i “Teutonic Terror” a vrhunac atmosfere dosegla je zadnja stvar, “Balls to the Walls“. Bend je, kako se od glazbenika ovog profila i očekuje, izvrsno odradio svojih sat vremena vrhunskom svirkom i dobrom interakcijom sa publikom te već zagrijanu atmosferu doveo na novi nivo.

Publika je u iščekivanju headlinera večeri već pokazala svoj interes i glasnoću jer se još sa zvučnika orila obrada “In the Army Now”, a refren spomenute stvari pjevala je cijela publika. Glavni spektakl večeri, Sabaton su dočekani glasno i energično. Koncert su započeli sa “Ghost Divison”, a uslijedila je “Sparta” gdje su im se na bini pridružili Sabaton (3)i “živi rekviziti” spartanci. Bend je odlično ukomponirao najavu novog gitariste sa početkom “Swedish Pagans”, koja već standardno generira nepisivo glasnu reakciju publike. Sveukupno su odsvirali 18 pjesama, od starih do najnovijih hitova. Bend se okušao i u akustičnoj postavi pa su tako “The Final Solution” odsvirali na akustičnim gitarama i klavijaturama (koje je svirao gitarist Tommy Johansson). Niz humorističnih interakcija među bendom i zabavnih interakcija sa publikom doveo je Sabatone do bisa na koji ih se nije dugo trebalo zvati. “Primo Victoria” dočekana je možda sa najvećom razinom ovacija i pjevanja iz publike, ali ni zadnje stvari, “Shiroyama” i “To Hell and Back” nisu dočekane manje energično.

Iako Sabatoni u Hrvatsku dolaze već deset godina, ovaj koncert nije dočekan sa manje entuzijazma, već sa željom za još. Pridodamo li tome još i iznimno zabavni Twlight Force te legendarni Accept, ovo je bio nezaboravan spektakl i, unatoč tome što je ova godina tek počela, ovaj koncert sigurno ćemo zapamtiti kao jedan od najboljih ove sezone.

Tekst: Ines Siuc
Foto: Karlo Kaštelan

You may also like