Home ReviewsConcerts Report: Pain & Dust In Mind @ Dom Omladine Beograda, 24.4.2017

Report: Pain & Dust In Mind @ Dom Omladine Beograda, 24.4.2017

by Srđan Radovanović
Pain

Peter Tägtgren, koga naravno svi znamo po bendu Hypocrisy, je jednog dana odlučio da pokrene projekat Pain iz hobija. Verovatno nije računao da će se mešavina heavijaniziranog industrial metala sa elektro zvukom iz 80-ih koju je smislio “primiti” među fanovima. Bome su lepo dogurali ako uzmemo u obzir da trenutno promovišu svoj osmi album!

Dust In Mind

Ovaj industrial show su otvorili gosti iz Francuske. Relativno mlad bend pod imenom Dust in Mind. Ono što moram da kažem, njihovu prvu pesmu pratilo je svega oko petnaestak ljudi! Iz mog ugla, njihov nastup je bio energičan, ali u isto vreme i nekako jednoličan. To ne menja činjenicu da je publika (koja je ipak sad već i pridošla) lepo reagovala na njih. Očekivano je u centru pažnje bila pevačica benda, koju znamo samo kao Jen. Iz pesme u pesmu su podizali nivo energije i na kraju ipak ostavili zadovoljavajući utisak.

Pain

 U međuvremenu se prostor (ne)dovoljno popunio u iščekivanju atrakcije kakav je Pain. Očito je da Peter ima sjajan stage presence i nije dugo trebalo da se atmosfera zagreje što sam vrlo brzo i osetio na Zombie Slam. Bend je kombinovao svoje najveće hitove sa novim pesmama. Čuli smo novu Coming Home ali i Monkey Business, Great Pretender i moj favorit iz nekog davnog vremena – Same Old Song. Uz tek poneku reč između pesama, bend je držao publiku na ivici. Najbolje su ostavili za kraj i tako zatvorili sa legendarnim On and On i posle Shut Your Mouth na sveopšte oduševljenje!

Moram da priznam doduše da nisam bio oduševljen ozvučenjem. Činilo mi se da je distorzije previše i da se stvari nisu mnogo čisto čule. Ali ono što baca senku na ceo događaj je relativno slaba poseta. To sigurno nije ni zbog cene karte, a ni zbog toga što je ponedeljak. Uprkos tome, moram da priznam da sam prisustvovao jednoj vrlo žestokoj svirci. Šta je bilo i gde sam završio kasnije? Eeeee, to je već tema za neku drugu recenziju…

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: