Home ReviewsReleases Recenzija: Vrane – Lay Down Arms

Recenzija: Vrane – Lay Down Arms

by Vjeran
Vrane

Vrane – Lay Down Arms

 1. Madhouse
 2. Lay Down Arms
 3. Rising Shadow
 4. Burn, Baby, Burn
 5. I Did Not Die
 6. Morgana
 7. Witchcraft
 8. Trible Song
 9. For Life
 10. She Is Sleeping with the Crows
 11. Snow White
Izdavač: samostalno
Godina: 2016.

Svi vi koji se sjećate benda Vrane i koji su bili dosta prisutni po moto partijima niste pogriješili misleći da su ovo neke druge Vrane, ne ovo su baš te Vrane. Već neko vrijeme imam ovaj CD kod sebe i preslušavam ga u nadi da ču uspjeti izbrisati njihov prijašnji rad iz glave i posvetiti se ovom dijelu, ali nije baš uspješno, tako da bi meni osobno bilo draže da su sa potpunom promjenom stila, promijenili i ime.

Sami materijal kreće sa pjesmom Madhouse koja otvara u vrlo zanimljivom stilu sa brzim melodijama na gitari i odlično uklopljenim bubnjevima, ali nakon vrlo kratkog vremena se ta tečnost razbije. S druge strane su vjerovatno htjeli dočarati sami naziv pjesme.

Da sad ne ulazim u detalje svake pjesme, ovaj materijal mi jednostavno izgleda kao da su ga išli na brzinu složiti i dosta toga mi izgleda nabacano. Osjeća se da je to ekipa sa iskustvom i o muziciranju članova se nema što reći. Od svih članova benda, vokal mi se najmanje uklapa u cijelu slika ovog što su snimili. Cijeli materijal ima nekoliko svijetlih točaka, kao recimo refren u pjesmi Morgana, ali nažalost to ostaje na tim trenutnim iskrama.

Oblik covera je jednostavan sa zanimljivom tematikom, samo se nadam da se nisu stvarno predali 🙂

Ali kako bend sam kaže u opisu vrane da je to velika arogantna i prilagodljiva životinja, tako vjerujem da ih nikakva kritika neće pokolebati u njihovom radu i svakako im želimo puno uspjeha, a vama predlažemo da svakako poslušate album i da poslušate i njihove ranije albume.

Tekst: Vjeran Birimiša

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: