Home News Recenzija: The Ruins Of Beverast – Exuvia

Recenzija: The Ruins Of Beverast – Exuvia

by Vedrana Dobrić
Exuvia

The Ruins Of Beverast – Exuvia

  1. Exuvia
  2. Surtur Barbaar Maritime
  3. Maere (On a Stillbirth’s Tomb)
  4. The Pythia’s Pale Wolves
  5. Towards Malakia
  6. Takitum Tootem! (Trance)
Izdavač: Ván Records
Godina: 2017.

Taman kada sam pomislio da ne može bolje od Blood Vaults – The Blazing Gospel of Heinrich Kramer onda The Ruins Of Beverast izda ovakvu albumčinu kakva je Exuvia. Mislim da već imam svoj album godine!

Već se krajem prošle dalo naslutiti preko singlice Takitum Tootem! da će ovaj bend izdati nešto vrlo dobro i zanimljivo. U kombinaciji s Ván Recordsom koji je već razmazio black metal sa sjajnim izdanjima, moglo se nanjušiti dobro izdanje.

Atmosfera ovog albuma je sjajna! Kao da je pomiješana atmosfera drugog vala norveškog black metala s doomom britanske scene početkom devedesetih. Plod takvog miksanja može se lako predočiti ovim albumom, koji od početka do kraja odiše predobrom ritualnom energijom koja vas doslovno drži i neda da se otrgnete od iste. U posljednje vrijeme tako nešto mislim da je imao samo Caronte. 

Alexander ni na ovom albumu ništa nije prepustio slučaju pa je tako i ovaj album plod sjajne muzike, odličnog miksanja i producentskog posla. Produkciju je potpisao Michael Zech, poznatiji po radu sa bendovima kao što su Negură Bunget, Triptykon, Secrets of the Moon itd.

Bespotrebno je recenzirati ovaj album pjesmu po pjesmu jer ga jednostavno MORATE slušati u kompletu. Ovakvo nešto svakako vrijedi sat i osam minuta vašeg života. Mislim da će ovo izdanje vrlo brzo postati esencijalno u današnjem black metal žanru. Spori i mid-tempo bubnjevi vode lagano ali sigurno kroz najtmurnije (u pozitivnom smislu) momente koje je ovaj bend imao do sada tijekom karijere. Čast starim albumima ali ovaj je jednostavno odličan! Vokal se preteže od old-school death metal growla pa sve do vrisaka i skoro crkvenog pojanja. Gitare su ovdje fantastično odrađene i njihovom zvuku danas svakako mogu zavidjeti veći i stariji bendovi od The Ruins Of Beverast. Rifologija je uznapedovala do granica savršenstva!

Ako ste obožavatelj black metala i underground scene istoga, onda ovaj album MORATE zavrtjeti više puta!

Tekst: Aleks Knjaz

You may also like

%d bloggers like this: