Home ReviewsReleases Recenzija: Slavjane – Hnev Perunov

Recenzija: Slavjane – Hnev Perunov

by Vjeran
slavjane

Slavjane – Hnev Perunov

  1. Hnev Perunov
  2. Posledny Boj
  3. Male Stvorenie
  4. Perun Pri Nas Stoji
  5. Pre Nase Mamicky
  6. Bratstvo Hromu
  7. Hej Bratia
  8. War (Burzum cover)
Izdavač: Grim Reaper Records
Godina: 2016.

 

Sjećam se kad sam prvi put u crtanom filmu čuo rečenicu: “Ima dana kad ne treba ustajati iz kreveta”. Dan kad je ovaj demo sniman je vjerovatno bio jedan od tih dana. Ali da krenemo redom.

Već sam pisao o fenomenu one-man Black Metal bendova i činjenici da je velika većina njih veoma loša. U njih se svakako ubraja i Slovački bend Slavjane. Počevši od produkcije koje bi se postidjeti i bendovi poput Darkthrone tamo početkom devedesetih godina, pa do same strukture pjesama i izvođačke (ne)umješnosti, Slavjane predstavlja sve ono što ne valja u današnjem Black Metalu. Kucan bubanj je vrlo plastičan, gitara šuplja i jednolična, vokal izmučen (skoro da recitira vrišteći)… O tekstovima ne mogu govoriti jer su na Slovačkom jeziku, ali se očigledno vrte oko staroslovenske mitologije. U omotu je napisano Slavic Pagan Black Metal, pa neka tako i bude, ali uz napomenu da je ovo jako loš primjer spomenutog žanra. Valja napomenuti da posljednje dvije pjesme imaju potpuno drugačiju produkciju, nešto pristojniju (mada i dalje ne dovoljno dobru), što postavlja pitanje zašto nije takav cijeli snimak? I ta jedna pjesma (Burzum obradu da ne komentiram) sama po sebi predstavlja pomak unaprijed u odnosu na ostale, pa ostaje nada da u budućnosti možemo nešto bolje očekivati od ovog projekta.

U čekanju tog progresa, bolje je preskočiti ovaj snimak. Lako se može naći boljih albuma i demo snimaka. A meni je dovoljno ovih 22 minuta potrošenih na Slavjane.

Tekst: Miloš Šebalj

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: