Home ReviewsReleases Recenzija: Serpentine Creation – Incest

Recenzija: Serpentine Creation – Incest

by Metal Jacket
serpentine-creation-incest

SERPENTINE CREATION – Incest

  1. Incest
  2. God Is Crying
  3. Funeral, Swords & Souls (Old Man’s Child cover)
  4. The Wolfpack (Satyricon cover)
Izdavač: Metal Masala
Godina: 2016.

 

Prije par dana sam imao prilike slušati prethodni album ove Bugarske četvorke, pa i pisati o njemu. Oni koji prate recenzije na Metal Jacket Magazine znaju da nisam bio baš oduševljen tim diskom, ali ne mogu ni da kažem da je loš. E za ovaj je situacija mnogo jasnija. Ovaj je zaista loš. No, redom…

Prva pjesma na novom EP izdanju Serpentine Creation, naslovna numera, je u stvari remix pesme “The Mockery Of Dead Angels’ Bodies” sa prethodnog albuma. Zbog čega se sad zove “Incest” pojma nemam, jer je tekst neizmenjen i nema nikakve veze sa incestom kao takvim. Sama pjesma je “obogaćena” silnim samplovima i bitovima tako da zvuči kao da je neki DJ snimio. Možda među čitateljima ima nekoga tko voli ovakve ekperimente, ali meni je ovo zaista odvratno.

Druga pjesma je instrumentalna verzija još jedne pjesme sa prethodnog albuma, tamo nazvane “The Tears Of God”. Čemu opet promjena imena nemam pojma. Važno je i napomenuti da pjesma bez vokala i teksta zvuči kao prava žalopojka za bogom u suzama. Opet Bugari promašuju temu.

Sve pohvale prije svega moram uputiti na izbor pjesama za obrađivanje. Svojski sam se trudio da se sjetim nekog benda koji je obrađivao Old Man’s Child i nisam uspio. Satyricon iz njihove kasnije faze je također redak izbor. Izvedba na ove dvije pjesme je sasvim pristojna i tu možda dolazimo do odgovora na pitanje koje do sada nisam znao odgovoriti. Sada mi je tek jasnije što je utjecalo na ovaj bend i tek sada, u svjetlu ovog promašaja od izdanja mogu slobodno reći da Serpentine Creation nije loš bend. Međutim i pored toga, pripazite pri nabavljanju njihovih izdanja i dobro provjerite što uzimate a što će vam sigurno bez potrebe skupljati prašinu na polici.

Da ne zaboravim, kao bonus na ovom CD-u se nalazi i video napravljen za naslovnu remix numeru, koji također nema nikakve veze sa incestom i više liči na vizualizaciju nekakvoga techno performansa.

Piše: Miloš Šebalj

You may also like