Home ReviewsReleases Recenzija: Hellsodomy – Chaostorm

Recenzija: Hellsodomy – Chaostorm

by Metal Jacket
hellsodomy

Hellsodomy – Chaostorm

  1. Sinister Force
  2. Drop Dead Ritual
  3. Keepers and Sinners of the Grave
  4. Total Disgust
  5. Antiscene 666
  6. Mazochistic Molestation
  7. Menstruation Blood on the Pentagram
  8. Coven of Abomination
Izdavač: Go Fuck Yourself Productions
Godina: 2016.

 

Pored svega što se ovih dana događa u Turskoj, o čemu se informiramo gotovo svakodnevno na vjestima, stiže se i svirati Metal. Nažalost, politička situacija je utjecala da ovi momci otkažu turneju koju su planirali za jesen ove godine, ali ostaje nam ovaj album i nada da će umjetnost kako i drugde u svijetu, tako i u Turskoj ostati van domašaja onih kojima u njoj nije mjesto. Hajdemo ipak o svjetlijim temama…

Hellsodomy je stigao konačno do prvog dugosvirajućeg materijala. Ostavit ću po strani činjenicu da se nekoliko pjesama sa ovog albuma već pojavilo na prethodnim snimcima (ovdje ponovo snimljene), jer su očigledno sve dio istog koncepta, te se ovim izdanjem očigledno zaokružuje priča koja je ovaj sastav dovela do ove točke. Hellsodomy je bend koji vrlo uspješno kombinira sva tri pravca u ekstremnom Metalu. Death Metal je postavljen kao dominantan u odnosu na ostale, međutim, u isto vrijeme je vrlo smišljeno dodata dimenzija, prije svega, Thrash Metala, a u nešto manjoj mjeri čak i Black Metala. Ono što mnogim bendovima koji su probali ovakvu mješavinu ne uspijeva, a u čemu su Turci više nego dobri, jeste aranžmanska i rifovska raznovrsnost. Jasno definirani rifovi i apsolutno izbjegavanje klasičnog ’takmičenja’ u brutalnosti dovodi do toga da se pjesme lako pamte i dugo nakon preslušavanja ostaju u glavi. Uostalom poslušajte četvrtu pjesmu po redu i biće vam sve jasno. Preplavljuju brzi ritmovi što je i očekivano kada se radi o ovakvoj vrsti muzike. Tekstovi okrenuti protiv islama svakako zaslađuju priču. Uostalom, tko još danas ima ono što muškarce razlikuje od žena (a nije broj cipela), pa da se u zemlji poput Turske oglasi na takav način. Ono na čemu definitivno treba raditi u budućnosti je malo bolja produkcija jer na ovoj snimci nekako zvuči nezavršeno, a glazba koja nosi ovoliko energije zaslužuje i malo oštriju produkciju.

Dizajn omota također pomalo razočarava, međutim to ne bi trebalo ni u jednom momentu da utječe na potencijalne slušatelje jer se ovdje radi o zaista odličnom materijalu koji bez ikakve sumnje zvuči odlično na bini. Svakako ozbiljna preporuka za svakoga kome ekstremni Metal stare škole teče venama.

Tekst: Miloš Šebalj

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: