Home ReviewsReleases Recenzija: Avenger of Blood – On Slaying Grounds

Recenzija: Avenger of Blood – On Slaying Grounds

by Metal Jacket
avenger_of_blood_osg-cover

Avenger of Blood – On Slaying Grounds

  1. On Slazing Grounds
  2. Warbound
  3. Sealed In Blood
  4. Aggressive Psychotic Behavior
  5. Under The Death Cross
  6. Instruments Of Chaos
  7. Spawn Of Evil
  8. Echoes Of Bloodshed
  9. A Curse From The Grave
Izdavač: Times End Records
Godina: 2016.

Stara škola se ne da ubiti. Probao je Glam, probao Grunge, Nu Metal, a na kraju i dalje dobijamo ovakve albume. Čini se, što god izmislili na ovoj našoj sceni, uvijek ima neko tko će radije poslušati nešto što se sviralo još tokom prve polovine osamdesetih.

Avenger Of Blood nam dostavlja novih 9 pjesama u slavu bendova poput Possessed, Witchburner, Deathchain, Kreator, Sodom i tako dalje. Lista bendova na koje ovo izdanje liči nema kraja i to je možda najveći minus. Na omot se komotno moglo nalepti bilo koji logo navedenih bendova ili njima sličnih i niko ne bi primjetio razliku.

Nije ipak sve toliko crno, niti ovaj album zvuči loše. Ovdje imamo posla sa klasičnim Death/Thrash Metal zvukom. Pretežno brzi ritmovi praćeni sasvim pristojnim rifovima, efektnim solažama, snažnim (ponegdje prilično kompleksnim) bas dionicama i brutalnim vokalom. Kakav je i običaj, tekstovi vode u rat do istrebljenja, što je veoma efektno predstavljeno i na omotu. I pored očiglednog nedostatka bilo kakve vrste originalnosti, uspijevaju ovi Amerikanci na momente provući poneku crtu koja će vam svakako podići adrenalin, a uz to može se naći i par vrlo catchy dionica i refrena.

Uglavnom, dobili smo 35 minuta stvorenih za kvalitetno mlataranje glavom, vjerovatno savršenih za nastupe uživo (iako, koliko sam ja shvatio, ovaj bend je isključivo studijski projekt). Oni stariji koji ovakva izdanja proždiru u zalogaju će sigurno biti zadovoljni.

Tekst: Miloš Šebalj

Subscribe on our MJM YouTube ChannelSubscribe

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: