Home ReviewsReleases Recenzija: AngelSeed – Crimson Dyed Abyss

Recenzija: AngelSeed – Crimson Dyed Abyss

by Vjeran
AngelSeed

AngelSeed – Crimson Dyed Abyss

 1. Bloodfield
 2. Dancing With The Ghosts
 3. Man With Black Roses
 4. Forever Blind
 5. Leaving All Behind
 6. Fallen Angel
 7. Schizohead
 8. Dreamer / Breaking Dawn
 9. Soulcollector
 10. The Healer
 11. Now

Izdavač: Sliptrick Records

Godina: 2015

AngelSeed je započeo kao projekt Damira Marjana i Jurice Baljaka, iz thrash metal benda Drinking Skull. Nakon mnogobrojnih koncerata i silnih proba, snimaju prvo izdanje, EP pod nazivom AngelSeed. Sad ove godine, preko Sliptrick Records, izdavaju album prvijenac Crimson Dyed Abyss.

Crimson Dyed Abyss je samo dokaz da je AngelSeed uspio u svom naumu. A to je stvoriti album koji odbija ići u smjeru jednog žanra, nego se radi o albumu koji, iako su temelj glazbe symphonic metal i power metal, ulazi u područja thrash metala, gothic metala, pa čak se ukjučuje i korištenje folk instrumenata kao što je flauta.

Album otvara pjesma Bloodfield, koja počinje sa laganim introm da bi prešao u stvarnu power metal zvijer, prepuna žestokim riffovima, klavijature koje pašu u pjesmi i daje mu jednu osobnost, sve popraćeno pohvalnim variranjem između harsh i clean vokala. Treba nadodati da je na vokalima, kao gost, se pridružio Mikkel Sandager iz bendova Mercenary i One Machine.

Ostale pjesme na albumu, poprilično prate istu rutinu, bez da prijeđu u ikakvu monotoniju. Dancing with the Ghosts, također, nudi zanimljive kompozicije, odlične riffove, da bi prešao u malo umirujuću Man With Black Roses. Jedan od najboljih stvari bi bila Forever Blind, počevši sa tipičnim symphonic power štimom, da bi neočekivano prešao u riff koji bi, zajedno sa bubnjevima, stavili u područje thrash metala. Pjesmu upotpunjuje divljački solo drugog gosta na albumu, Christopher Ammot iz benda Armageddon i, najpoznatiji, kao bivši gitarist benda Arch Enemy.

Zadnji gost albuma bi bio dobro znani, Zoran Mišić koji je u duetu sa vokalisticom, Ivanom Anić otpjevao Dreamer: Breaking Dawn. Počevši sa klasičnim gitarama, ova balada bi se mogla prisutnim svidjeti najviše radi samog dueta koji su, ništa manje, otpjevali sa osjećajem kao da su na samom nastupu. Zato možemo zamisliti kako pjesma zvuči live.

Sve u svemu ako ste fan symphonic metala ili ako jednostavno vas zanima kako zvuči debitantski album AngelSeeda, šanse da budete razočarani su jako male. Spajajući symphonic metal, sa različitim podžanrovima, AngelSeed je napravio album koji, za početak, ispunjava sva očekivanja i samo se možemo zapitati što nas sve čeka i što ćemo još ćuti od ovog sastava.

Piše: Ivan Maršić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: