Home Scene Razgovor sa Enesom iz Crne Udovice na Pili Naopako

Razgovor sa Enesom iz Crne Udovice na Pili Naopako

by Vjeran

Poslušajte zašto su se okupili, tko je sa njima pjevao, kada su izdali album i da li namjeravaju i dalje svirati.


Hrvatski heavy metal sastav Crna udovica osnovan je 1983. godine u Dubrovniku. Osnivač sastava bio je gitarist Zvonko Kaitner – Doka koji je oko sebe okupio najbolje mlade dubrovačke rock glazbenike onoga vremena. Crna udovica je 1987. godine izdala svoj prvi i jedini album “Sudbina” u izdanju beogradske diskografske kuće PGP RTB. Od nekoliko hitova ovoga albuma napopularnija je bila pjesma “Obala tuge” čiji je tekstopisac bio Lukša Čokljat – Čolo. Pocetkom 90-tih sastav je poceo snimanje svog drugog albuma “Vina i benzina” za (PGP RTB) ali album nikad nije objavljen.

U glazbenom sastavu Crna udovica je 1990. pjevao i Goran Karan koji je nakon raspada grupe zajedno sa Zvonkom Kaitnerom osnovao sastav Big Blue, a potom nastavio samostalnu karijeru kao solo izvođač. Crna udovica se raspala 1990. godine i za sobom ostavila nekoliko pjesama (“Utjeha kose”, “Sablasna kočija”, “Budite uvijek sa nama”) koje su trebale biti okosnica drugog nikad objavljenog albuma.

Nakon raspada Crne udovice prvi vokal Davor Erceg je započeo solo karijeru, a zatim postao prvi vokal dubrovačkog sastava Atlantida, Goran Karan je zajedno sa Zvonkom Kaitnerom osnovao sastav Big Blue, a Enes Omerčahić je neko vrijeme bio klavijaturist Parnog valjka.

Nakon raspada glazbeni sastav Crna udovica je održao dva koncerta, od kojih je prvi održan 26. kolovoza 2008. godine u dubrovačkoj tvrđavi Revelin. Ovim je koncertom obilježena 25. obljetnica osnutka sastava.[1]

Originalna postava
Zvonko Kaitner Doka (gitara)
Davor Erceg (vokal)
Enes Omerčahić (klavijature)
Željko Mirović Miš (bas gitara)
Pero Baule (bubnjevi)
Bivši članovi
Goran Karan (vokal)
Željko Lale (bas gitara)
Bobo Rajačić (bubnjevi)
Diskografija
Sudbina (1987., PGP RTB)

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: